Читај ми!

Берлускони у петак у Београду

Италијански премијер Силвио Берлускони предводиће италијанску делегацију на другом самиту Србија-Италија, који ће се у петак одржати у Београду. Како се очекује, током самита ће бити потписано више споразума о сарадњи.

Други самит Србија-Италија биће одржан у петак, 15. јула у Београду, а италијанску делегацију предводиће премијер Силвио Берлускони, саопштено је из Владе Србије. Детаљи посете ни састав италијанске делегације још нису саопштени, ни у Београду ни у Риму.

Очекује се да ће током самита бити потписано више споразума о сарадњи, а Берлускони би у Београд требало да дође у пратњи више министара и привредника.

Први самит Италије и Србије одржан је у новембру 2009. у Риму, када је потписана Декларација о стратешком партнерству две земље која предвиђа подршку убрзању потпуне интеграције Србије у ЕУ, привилеговане билатералне односе и размену стручњака у свим секторима.

Стратешко партнерство предвиђа и јачање економских односа, укључујући охрабривање италијанских компанија да искористе нове инвестиционе могућности у Србији и учествују у процесу приватизације, као и сарадња у више области.

Други самит Италије и Србије био је најављен за октобар 2010. у Београду, али је одложен у последњем тренутку, због здравствених проблема италијанског премијера.

Како је крајем маја пренела италијанска агенција Анса, као теме за други самит две земље српски председник Србије Борис Тадић издвојио је, поред осталог, пројекте изградње Коридора 10 и београдског метроа, као и заинтересованост Италије да улаже у српску енергетику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се