Читај ми!

"Јура" гради четврту фабрику

Потпредседница Владе Верица Калановић потписала, у Лесковцу, Споразум са јужнокорејском компанијом "Јура", о изградњи четврте фабрике те компаније у Србији, у коју ће бити инвестирано 13 милиона евра и која ће запослити 1.500 радника.

Влада Србије, представници града Лесковца и јужнокорејске корпорације "Јура" потписали су меморандум о изградњи нове, четврте, фабрике те компаније у Србији.

"Нешто више од два месеца, од када је Влада укључила Лесковац у групу градова са посебним подстицајима за запошаљавање нових радника и подстицајима новим инвеститорима, а ми већ имамо конкретне резулате" изјавила је потпредседница задужена за привреду и регионални развој Владе Србије Верица Калановић.

Ово представља прави корак ка томе да Лексовац поново постане развијен индустријски град у коме се људи запошљавају и живе од свог рада, додала је Калановић.

Након потписивања Споразума, Калановић је навела да је ово највећа инвестиција у град Лесковац у претходном периоду, која ће утицати на то да 1.500 младих људи и њихових породица остане на југу Србије.

Градоначелник Лесковца Слободан Коцић изјавио је да је ово потврда да је Лесковац на добром путу и додао да се ради о изузетно значајној инвестицији, с обзиром на реноме инвеститора и бенефите које ће град Лесковац имати у будућности у виду великог броја запослених и отварања квалитетних радних места.

Свечаном потписивању Меморандума о разумевању присустовао је и шеф посланичке групе Уједињени региони Србије Млађан Динкић, који је указао да је систем подстицаја за инвеститоре, уведен пре три године, допринео да велики број компанија дође у Србију и отворе нова радна места.

Динкић је објаснио да ће, од 10,5 милиона евра подстицаја које држава даје "Јури" у Лесковцу, осам отићи српским грађевинарима и радницима који ће градити фабрику, а осталих 2,5 милиона евра ће се вратити у буџет кроз доприносе и порезе на плате 1.500 људи који ће радити у новој фабрици.

Јужнокорејска корпорација "Јура" бави се производњом електронских компоненти за аутомобилску индустрију, пре свега кабловских инсталација и њихових компоненти, као и аутомобилских свећица, калема и њихових каблова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се