Читај ми!

Београд отворен за све предлоге

На иницијативу "Луке Београд", отказан састанак градоначелника Београда са менаџментом и власницима тог предузећа. Ђилас каже да је Град отворен за разговоре, али не и за сугестије о томе с ким треба да се виђа.

Састанак градоначелника Београда Драгана Ђиласа са менаџментом и власницима "Луке Београд", који је био заказан за данас, отказан је на иницијативу представника тог предузећа.

Као разлог, наводи се то што је градоначелник у току дана примио бивше мале акционаре са којима је "Лука" водила судски спор.

Ђилас је одговорио да је Град отворен за разговоре, али не и за сугестије о томе с ким треба да се виђа.

"У том смислу не могу да прихватим да ми било ко сугерише са ким треба, а са ким не треба да се виђам. Отворен сам за све разговоре који могу да допринесу да се реше проблеми, а то важи и за Луку Београд. Свима смо на располагању уколико је то у интересу града", рекао је  градоначелник.

Из Луке поручују да и даље желе да се састану са челницима града. 

"Предлажемо да до тога дође у тренутку када добре намере у погледу остварења такве сарадње остану несумњиве, наведено је у допису из Луке.

Раније данас, после састанка са бившим малим акционарима, Ђилас је поручио да је Град спреман на разговоре.

Он је навео да је цена од око 74 милиона евра, коју је тражио бизнисмен Милан Беко, можда реална вредност "Луке" у овом тренутку, али да Град не може да плати тај износ.

"Ми толико не можемо да платимо, нисмо банка да можемо да плаћамо неком камате", рекао је Ђилас.

Фирма Ворлдфајн бизнисмена Милана Бека 2005. године купила је 93 одсто акција Луке Београд за око 40 милиона евра.

Градоначелник Београда је раније рекао да је Град спреман да од власника купи "Луку Београд" по цени по којој је приватизована, док је Беко саопштио да је продајна цена 74 милиона евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се