Читај ми!

Реорганизација РТБ Бор

У току реорганизација Рударско-топионичарског басена Бор, изјавиo министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић. Садашња четири предузећа РТБ-а ће постати једна компанија, објашњава Ћирић.

Министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић рекао је да је у току реорганизација Рударско-топионичарског басена Бор, која ће бити спроведена кроз реструктурирање или једнодневни стечај.

"Ако крајња одлука Владе Србије и буде реорганизација РТБ-а кроз стечај, то ће бити процедурална ствар која ће се десити у року од једног дана, када ће предузеће ући и одмах изаћи из стречаја", објаснио је Ћирић.

Ћирић је додао да ће у том процесу, садашња четири предузећа РТБ-а постати једна компанија са ефикаснијом и мањом адиминистрацијом и једним системом набавке.

Министар је подсетио да је у оквиру реорганизације басена, Влада Србије донела акциони план и формирала радну групу која ће преговарати са повериоцима, "Стандард банком" и "Миталинеосом", великим бројем комерцијалних и државних поверилаца.

Према његовим речима, у току су разговори са државним повериоцима о отпису дела дугова и претварању у капитал, док се са комерцијалним повериоцима преговара о попусту од 60 или 70 посто, са грејс периодом до завршетка нове Топионице.

"Када за две године буде завршена нова топионица, уверен сам да ће РТБ моћи сам да враћа своје дугове", закључио је Ћирић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво