Слаб Интернет кочи привреду

Недостатак брзог и квалитетног Интернета у Србији велики проблем за привреду, изјавила државна секретарка Министарства културе, информисања и информационог друштва Јасна Матић.

Србија још нема брз и квалитетан Интернет и то представља велики проблем за њену привреду, изјавила је државна секретарка Министарства културе, информисања и информационог друштва Јасна Матић на форуму Српске асоцијације менаџера.

Бивша министарка за телекомуникације рекла је да Србија још увек нема развијену информациону инфраструктуру и да је без доброг Интернета немогуће ефикасно пословање, као и да такво стање може да се поправи једино даљим отварањем тржишта.

Матићева је рекла да ће у наредном периоду недостатак квалитетног Интернета утицати на опстанак многих фирми, које се боре на тржишту.

Јасна Матић је на скупу посвећенопм чувању и заштити пословних информација рекла да је та област претходних дана актуелизована у Србији, јер су хакери оборили сајтове више државних институција и једног министарства, међу којима и Тужилаштва за високотехнолошки криминал, што је, како је оценила, "јавна брука" за ту установу.

Матићева је указала да су сајтови углавном били оборени јер су били заштићени на тривијалан начин, односно коришћени су најчешће шифре и корисничка имена, наводећи да је то показало да у Србији још не постоји свест о значају заштите информација.

Трају преговори о продаји "Телекома"

Говорећи о продаји "Телекома Србије", Матићева је рекла да преговори са јединим понуђачем "Телекомом Аустрија" трају.

"Ко ће купити Телеком, видећемо. О томе могу да причају они који су задужени за продају", рекла је Матићева новинарима.

На питање да ли има сигнала да је "Телеком Аустрија" спреман да побољша понуду, она је рекла: "Чим се преговара, значи да постоји простор за то".

Јасна Матић је поновила речи генералног директора "Телекома Србија" Бранка Радујка, да би продаја "Телекома" била корисна у овом тренутку.

"Телеком Аустрија" је једини доставио понуду за куповину "Телекома Србије" и понудио 950 милиона евра и 450 милиона евра за инвестиције, иако је Влада Србије утврдила да је минимална цена за преузимање већинског власништва у Телекому 1,4 милијарде евра.

Влада Србије је прошле седмице до 3. маја продужила рок "Телекому Аустрија" да побољша понуду за куповину 51 одсто капитала "Телекома Србије".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво