Читај ми!

Србија безбедна за улагање

Премијер Мирко Цветковић позвао потенцијалне америчке инвеститоре да улажу у Србији и указао на вишеструке погодности таквог пословања. Србија је неоправдано талац негативне репутације коју је стекла деведесетих година прошлог века, истакао Цветковић.

Председник Владе Мирко Цветковић позвао је америчке компаније да без страха улажу у Србији.

На састанку у Вашингтону, који су организовале компаније "Мајкрософт" и "Ју-Ес-Стил", Цветковић је истакао да је Србија данас сасвим неоправдано талац негативне репутације коју је стекла деведесетих година прошлог века.

Премијер је истакао да је из некадашњег произвођача регионалне нестабилности Србија израсла у кључног чиниоца стабилности и сарадње на Западном Балкану.

Одговарајући на питања представника америчке пословне заједнице о користима које ће потенцијали инвеститори САД имати у наставку напредовања Србије у процесу евроинтеграција, Цветковић је објаснио да су те погодности вишеструке и да ће се манифестовати, пре свега, на законодавном плану и унапређењем климе за пословање.

Премијер Цветковић је учесницима састанка предочио резултате свог вишедневног боравка у Вашингтону у оквиру пролећног заседања Светске банке и ММФ-а и поручио да ће те две међународне финансијске институције и убудуће подржавати развој Србије.

Одговарајући на питања, Цветковић је објаснио да су највећи економски проблеми са којима се Србија суочава незапосленост и инфлација, која је у највећој мери последица раста цена прехрамбених производа.

"Надам се, међутим, да ће у будућности храна постати наша нафта, пошто већ производимо знатно више хране него што је трошимо, а на том пољу сви наши капацитети још нису искоришћени", истакао је Цветковић.

Потпредседник Владе Божидар Ђелић предочио је учесницима састанка мере које Србија предузима како би унапредила свој образовни систем и степен технолошког развоја и спречила одлив мозгова.

Састанку су, поред "Мајкрософта" и "Ју-Ес-Стила", присуствовали представници компанија "Пи- Даблју-Си", "Ен-Си-Ар", "Моторола", "Лос Аламос техникал асосиејшн", "Медтроник" и других фирми из области високих технологија, као и представници више пословних асоцијација.

Премијер Цветковић се данас састао и са званичницима организације "Ју-Ес-Ејд", чиме је завршио вишедневну посету Вашингтону.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво