Субвенционисани кредити и у 2011

Влада Србије усвојила мере за ублажавање негативних ефеката кризе које подразумевају наставак одобравања субвенционисаних кредита привреди и грађанима. За те намене, из буџета Министарства економије, издвојено седам милијарди динара.

На првој овогодишњој седници, Влада Србије је донела Програм мера за ублажавање негативних ефеката светске економске кризе у 2011. години.

За тај програм је из буџета Министарства економије и регионалног развоја издвојено седам милијарди динара. 

Програм подразумева наставак одобравања кредита привреди и грађанима са субвенционисаним каматним стопама - за ликвидност, финансирање трајних обртних средстава и за извозне послове, наводи се у саопштењу Министарства економије.

Владин Програм мера обухвата кредите за инвестиције, потрошачке кредите, субвенције за подстицање производње и ремонта шинских возила за потребе ЈП "Железнице Србије".

Програм обухвата и наставак субвенционисане продаје аутомобила произведених у Србији заменом "старо за ново", мере подршке грађевинској индустрији кроз субвенционисање камате за стамбене кредите, подстицање производње, ремонта и продаје грађевинских машина, камиона, специјалних надградњи на камионским шасијама, производње и продаје трактора и прикључних машина произвдених у Србији.

Усвојен је и Програм о кредитној подршци привреди преко Фонда за развој.

На седници Владе, на предлог Министарства економије, утврђен је и програм за запошљавање - субвенције за предузећа и организације и дотације за организације обавезног социјалног осигурања, а све за потребе професионалне рехабилитације и запошљавања особа са инвалидитетом.

У области туризма, донета је Уредба о кредитима за подстицање квалитета угоститељске понуде, као и Програм субвенција за развој туризма у овој години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара