ЕПС запошљава младе монтере

Електропривреда Србије ће у 2011. запослити 400 младих монтера. Најзначајнији послови ЕПС-а у овој години биће завршетак ревитализације шестог агрегата у Хидроелектрани "Ђердап 1" и другог агрегата у ХЕ "Бајина Башта", најавио председник Управног одбора Аца Марковић.

Председник Управног одбора Електропривреде Србије Аца Марковић најавио је да ће ЕПС у овој години запослити 400 монтера.

"Постигнута је сагласност да се у радни однос прими 400 младих монтера, јер дистрибуција мора да се бави изградњом и одржавањем дистрибутивне мреже", рекао је Марковић за компанијски лист ЕПС-а Киловат час.

Он је најавио да ће у 2011. години значајна улагања бити у производњу и дистрибуцију електричне енергије, а најзначајнији послови биће завршетак ревитализације шестог агрегата у Хидроелектрани "Ђердап 1", који се очекује у априлу и другог агрегата у ХЕ "Бајина Башта" у августу.

Марковић је додао да ће ЕПС у 2011. години поставити и 100.000 бетонских стубова, што ће значити појачање за 4.000 километара ниско напонске мреже.

"Ово је веома важно зато што у Србији још има 1,1 милион дрвених стубова, а просечно растојање између стубова је 40 метара", казао је Марковић.

Према његовим речима, замена дрвених стубова биће корисна и за произвођаче бетонских стубова у Алексинцу, Бајиној Башти, Ваљеву и Сомбору.

Новац за овај посао, како је нагласио, могао би да се обезбеди делом из сопствених средстава ЕПС-а, а делом из кредита које би банке дале произвођачима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара