Повољнији услови за авиокомпаније

На Аеродрому "Никола Тесла" број путника, ове године, већи је за 14 одсто у односу на прошлу. Очекује се даљи раст путничког авио-саобраћаја из Београда. Од 1. јануара ниже цене услуга од седам одсто свих авиокомпанија приликом слетања на београдски Аеродром.

Од 1. јануара авиони свих авиокомпанија имаће нижу цену услуге слетања на београдски Аеродром од седам одсто, док ће они тешки, при полетању преко 80 тона, имати и посебан попуст од 10 одсто.

Број путника на Аеродрому "Никола Тесла" већи је ове године за 14 одсто у односу на прошлу, рекао је за РТС директор београдског Аеродрома Велимир Радосављевић.

"Београдски Аеродром ће, до краја ове године, имати око 2,7 милиона путника и 44.000 ваздушних операција. Сада из Београда имамо неупоредиво ширу понуду летова, а да је конкуренција довела до побољшања услуга компанија и аеродрома, као и до снижавања цена авио-карата", рекао је Велимир Радосављевић.

Добро пословање Аеродрома Београд, пре свега, резултат је примене споразума о отвореном небу и укидања шенген виза. Зато је данас код нас одржан пети Европски конгрес о отвореном небу где се окупило 36 земаља , који се бави безбедношћу, линијама и прелетима над Европом.

Пилипе Бургхеле Вернет из Европске комисије за цивилно ваздухопловство рекао је да је комисија веома задовољна напорима које чине ваздухопловне власти у Србији које међу првима почињу примену споразума о отвореном небу.

"Учињено је доста. Донешен је нови Закон о ваздухопловству, усаглашена регулатива и Србија је већ сада део европске породице на небу. Надам се да ћете ускоро и као држава у потпуности постати део европске породице, јер са овако озбиљним имплементираним програмима то и заслужујете", рекао је Вернет.

Отворена је још једна дневна линија за Цирих тако да ће компанија "Свис", Београд дневно повезивати са Аусталијом, Америком и Азијом авионима највише класе. "Свис" планира повећање путника са 100.000 на 200.000 годишње само из Беогарда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се