Диана Драгутиновић личност године

Министарка финансија Србије Диана Драгутиновић добила је награду "Економист медија групе" за економску личност године у Србији. Најуспешнија српска компанија у 2010. години је "Телеком Србија".

"Економист медија група" прогласила је министарку финансија Диану Драгутиновић за личност године у Србији, а компанију "Телеком Србија" за бизнис лидера у 2010. години.

За банкара године, трећи пут заредом, проглашени су председница Извршног одбора Банке Интеза и председник управног одбора Удружења банка Србије Драгиња Ђурић, док је компанија "Теленор" добила награду за друштвено одговорно понашање.

У конкуренцији за личност године били су и шеф мисије Међународног монетарног фонда Алберт Јегер и градоначелник Београда Драган Ђилас.

У образложењу жирија, које је саопштио главни и одговорни уредник Економист магазина Милан Ћулибрк, наводи се да је Драгутиновићева добила награду због тога што је умирујуће деловала на економску ситуацију у земљи.

Ћулибрк је подсетио да су ту награду добијали само људи из централне банке, попут некадашњег гувернера Народне банке Југославије Млађана Динкића, гувернера Народне банке Србије Радована Јелашића и Драгутиновићеве, која је на место министра дошла са функције вицегувернера у НБС.

Као разлоге због којих је добила награду, Драгутиновићева је навела промену Закона о буџетском систему и укључивање дела који се зове фискална одговорност.

"Мислим да сам покрила најзначајнији део фискалне политике - контролу расходне стране", истакла је министарка финансија Диана Драгутиновић.

Примајући награду за бизнис лидера године, генерални директор "Телекома Србија" Бранко Радујко рекао је да је та компанија једна од успешнијих у Србији и да ће тако бити и убудуће.

На традиционалној свечаности, награду за друштвено одговорно понашање "Теленору" је уручио министар за рад и социјалну политику Расим Љајић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво