Пиротски "Тигар", извозник године

Извозом од 92,6 одсто производа, повећањем запослених и инвестиција у производњу, компанија "Тигар тајерс" у Пироту заслужила награду Сиепе и проглашана извозником године. Награђено још шест малих и средњих предузећа.

Компанија "Тигар тајерс" у Пироту добила је награду Агенције за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) за извозника године, јер је на иностраном тржишту продала 92,6 одсто производа, повећала број запослених и инвестирала у производњу.

За најбољи извозни производ награђена је компанија "Алинг-конел" у Бачкој Паланци за програм инсталационих склопки, прикључница и разводних кутија.

Компанија "Квадра график" у Београду добила је награду Сиепе за освајање новог тржишта картицама за мобилне оператере.

Науспешнији извозник међу малим и средњим предузећима јесте произвођач намештаја "Коларевић" у Појатама. Та фирма је 90 одсто прозиводње извезла у Немачку, Аустрију и Шпанију.

Специјална награда у категорији малих и средњих предузећа припала је компанији "Ајскрим фактори" у Новој Пазови, за извоз сладоледа у Русију и предузећу "ФСО Гоша" у Симићеву, за успешан извоз ауто-мешалица за бетон у САД, Немачку, Бразил, Белгију и Индију.

Сиепа је први пут доделила награду за друштвено одговорно пословање коју је заслужила компанија "Амига" у Краљеву, јер је 830.000 динара издвојила за разне хуманитарне сврхе и санацију последица земљотреса у том граду, ангажовањем механизације и радника.

Најбољим фирмама додељене су и вредне новчане награде и донације за подстицај, јер неке од њих већ имају извозне наруџбине за наредне две године.

Награде је уручио премијер Мирко Цветковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије