Сигурно грејање

Топланама, које нису у могућности да набаве мазут, одобрен зајам од 27.597 тона. Корисници су обавезни да позајмљену количину врате у року од 60 дана.

Влада Србије дала је сагласност да Министарство трговине и услуга интервенише из Републичких робних резерви, са зајмом од 27.597 тона уља за ложење, мазута топланама, које нису у могућности да га набаве и обезбеде грејање становништва и установа.

Топлане су у алармантној ситуацији због вишегодишњег диспаритета цена, немогућности наплате својих потраживања од корисника - грађана, предузећа у реструктуирању, буџетских корисника и осталих, као и због тешкоћа у набавци енергената због дугова према добављачу и ригорозних услова за нове набавке.

Пословно удружење Топлана Србије из Ужица је од Републичких робних резерви тражило на зајам, за 39 топлана, мазут за новембар и децембар.

Потребна количина за новембар износи 11.567,5 тона, а за децембар 16.029,5 тона, што укупно износи 27.597 тона мазута, наведено је у саопштењу Министарства трговине и услуга.

Корисници зајма обавезују се да позајмљену количину мазута врате у року од 60 дана, као и да прибаве одговарајуће средство обезбеђења враћања робе, путем меница или гаранције банке, без обавезе плаћања камате по основу зајма у висини есконтне стопе Народне банке Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво