Продужена трка за "Телеком"

Рок за откуп тендерске документације за продају дела акција "Телекома Србијa" продужен до 10. децембра. Документацију до сада откупили "Франс телеком", "Дојче телеком" и "Телеком Аустрија". Премијер Цветковић оповргао спекулације да је Европска комисија тражила продају "Телекома".

Влада Србије продужила је рок за откуп тендерске документације за продају дела акција компаније "Телеком Србија" до 10. децембра, саопштило је Министарство финансија.

Рок је продужен због великог интересовања телекомуникационих компанија, наводи се у саопштењу.

Интерес Владе је да се у тржишну утакмицу за "Телеком" укључи велики број озбиљних конкурената, како би, транспарентно и по најповољнијим условима, била остварена најбоља цена за ту компанију.

У саопштењу Министарства финансија наводи се да Влада настоји да се до краја избори за интересе те компаније, њених запослених, као и интересе грађана, корисника услуга "Телекома" и државе.

Тендерску документацију су до сада откупили "Франс телеком", "Дојче телеком" и "Телеком Аустрија".

Првобитни рок за откуп тендерске документације био је 26. новембар.

Цветковић: Европска комисија није тражила продају "Телекома"

Премијер Мирко Цветковић изјавио је да држава мора да приватизује "Телеком Србије", јер не треба да се бави управљањем предузећима и демантовао медијске спекулације да је Европска комисија тражила од Владе да прода "Телеком".

Одговарајући на питање о разлозима продаје "Телекома Србије", Цветковић је рекао да држава треба да се извуче из управљања друштвеним предузећима и да не би требало да има монопол у привреди, нарочито не у области телекомуникација.

Према оцени Цветковића, "Телеком" неће моћи да издржи тржишну утакмицу после увођења конкуренције у мобилној и фиксној телефонији и издавања лиценци за другог и трећег оператера, тако да је и то разлог продаје дела "Телекома".

У Србији се велики број добављача "Телекома" боји за свој опстанак, очекујући долазак конкуренције, што је погрешно, рекао је Цветковић.

Министарство финансија Србије објавило је, 20. октобра, тендер за продају 51 одсто акција "Телекома", чија вредност је процењена на 2,43 милијарде евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се