Читај ми!

Вучић: Додатна индустријализација Ваљева, "Бицерба" мења ствари набоље

Фабрика немачке компаније Бицерба (Bizerba), која је отворена у Ваљеву, додатно ће индустријализовати тај град, који ће ускоро добити брзу саобраћајницу до Лајковца и општу болницу у чију ће изградњу бити уложено око 90 милиона евра, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Вучић: Додатна индустријализација Ваљева, "Бицерба" мења ствари набоље Вучић: Додатна индустријализација Ваљева, "Бицерба" мења ствари набоље

Председник Александар Вучић је током обиласка фабрике и разговора са радницима рекао да ће радници имати плату од 1.100 евра и добре услове рада.

"Брзу саобраћајницу ћемо да завршимо, то је наша обавеза, као и према грађанима Ваљева", навео је Вучић.

Рекао је да се раније од Ваљева до Београда путовало око сат и четрдесет минута, док ће, када буде завршена брза саобраћајница од Иверка до Лајковца, путовање трајати око 50 минута.

Вучић је рекао да је просечна плата у Ваљеву у децембру износила 608 евра, док ће у "Бицерби" бити значајно виша.

"Тек ће да буде напретка. 'Бицерба' мења ствари, прави велику разлику и када је реч о запошљавању људи и тако што повећава примања грађана Ваљева. Додатна индустријализација Ваљева нас обавезује да радимо и обнову пруге од Ваљева до Врбнице. Ваљево постаје центар путне и железничке инфраструктуре. Остаје да урадимо и општу болницу у Ваљеву на 77.000 квадратних метара, што ће коштати готово 90 милиона евра", навео је Вучић.

Такође, истакао је да ће у Ваљево до 15. октобра стићи гас, а у "Бицербу" пре краја године. "Бицерба" је од кључног значаја за даљи развој, додао је Вучић.

Вучић је током обраћања рекао да ће Србија уложити четири и по милиона евра.

"Одавде ће излазити најбоље ваге у свету, кад се споје немачко знање и памет, са српским знањем и памећу. Са поносом ћемо рећи да су направљени овде у срцу Србије, у нашем Ваљеву", навео је Вучић.

Казао је да у фабрици постоје иновативне технологије пошто је кров опремљен соларним ћелијама на 7.000 квадратних метара, које ће производити 40 одсто укупне потребе за енергије у фабрици.

Како је рекао, у немачким фирмама у Србији ради око 80.000 људи, а до почетка следеће године ће то бити од 90.000 до 100.000 људи.

Захвалио је немачкој амбасадорки на помоћи и истакао да су грађани Србије показали да могу да буду добри и одани радници.

"Бицерба" глобални лидер у производњи вага

Вучић се приликом обиласка упознао са вагама које производи "Бицерба", а генерални директор компаније Андреас Краут је том приликом истакао да је почаствован и привилегован због прилике да отвори постројење у Ваљеву и изразио уверење да ће у будућности Србија бити препозната као земља која производи најбоље ваге.

Краут је рекао и да ће у првој фази бити уложено више од 21 милион евра и оценио да је отварање фабрике у том граду била права одлука.

Истакао је и да се пре две године са председником Александром Вучићем и представницима Владе Србије договорио о новој инвестицији у нову производну локацију.

Истакао је да је до сада запослено око 60 људи углавном из Ваљева и да је план да у дужем року посао у тој фабрици пронађе још 300 људи.

Краут је прецизирао да је производни погон површине од преко 11.000 квадратних метара, као и да ће новоизграђена фабрика послужити као пример за изградњу других "Бицербиних" фабрика широм света.

Амбасадорка Немачке у Србији Анке Конрад изјавила је да компанија "Бицерба" нуди атрактивне могућности за високообразоване стручњаке и додала да јој је драго што их је компанија пронашла у Србији.

"Бицерба" ће инсталирати систем соларних панела ради снабдевања електричном енергијом на одржив начин како је то много других немачких компанија већ учинило, рекла је она. Амбасадорка је оценила да се то одлична уклапа у зелену агенду која је један од приоритета.

"Бицерба" је један од глобалних лидера у производњи вага и светски добављач хардверских и софтверских решења из области технологије вагања, сечења и етикетирања.

Радови на изградњи фабрике "Бицерба" почели су у марту прошле године и тада је најављено да ће у њој радити око 300 радника, а инвестиција у првој фази вредна је око 21 милион евра.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво