Читај ми!

Влада Србије субвенционише куповину електричних и возила на хибридни погон

Влада Србије донела је Уредбу о условима и начину спровођења субвенционисане куповинe нових возила на електрични и хибридни погон.

Право на субвенционисану куповину возила имају правна лица, предузетници и физичка лица, која захтев могу поднети закључно са 31. октобром 2023. године.

Министарство ће додељивати субвенције по пристиглим, уредним захтевима, до висине укупно расположивих средстава, а за реализацију субвенционисане куповине возила у буџету за 2023. годину предвиђено је 294 милиона динара, што је дупло више него прошле године.

Уредбом је предвиђено да појединачна додела субвенција у износу од 250 евра за набавку мопеда и лаког трицикла, као и за мотоцикл, мотоцикл са бочним седиштем, тежак трицикл, лак и тежак четвороцикл у висини од 500 евра.

Субвенционисаће се и куповина путничких и теретних возила исплатом износа од 2.500 до 5.000 евра, наводи се у саопштењу Министарства животне средине. 

Подаци о еколошки прихватљивом транспорту показују повећану свест код грађана о утицају на животну средину.

Сваке године помоћу државних субвенција купује се све више "еколошких" возила, па је тако 2020. године купљено - 112, 2021. године - 446, а 2022. године рекордних 625 возила, саопштава Министарство животне средине.

Министарство већ четврту годину узастопно подстиче куповину електричних и хибридних аутомобила у оквиру спровођења мера за побољшање квалитета ваздуха и у циљу унапређења квалитета животне средине.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара