Читај ми!

У трци за предузетника године 35 кандидата

Ревизорска компанија "Ернст и Јанг" десети пут прогласиће пословног човека године у Републици Србији. Ове године конкуренција никад јача јер је у трци за награду 35 кандидата из 28 компанија. Победник путује у јуну у Монте Карло где ће бити проглашен Светски победник.

Пре деценију мали привредници тражили су само новац из фонда за развој. Сада - бољу трафо станицу, шири ауто-пут или подршку ка зеленој економији и роботизацији.

Кандидати који учествују у избору, у 2022. укупно су остварили 209 милиона евра прихода, а запошљавају више од 2.700 људи. И то са свим изазовима светске економске кризе, преко пандемије до рата у Украјини.

"Када су видели да су они пребродили шок који се десио од ковида до овога што се десило у Украјини они су се осетили сигурнији. Тако да не само да су наставили да инвестирају у своје капацитете и развој бизниса, него су превазишли највећа очекивања које су имали, тако да су домаће инвестиције веома оштар скок направиле", каже Иван Ракић, извршни директор и партнер "Ернст и Јанг".

Седам година већ осликавају стање пословне екоклиме у Србији - кроз предузетнички барометар.

Из тога је проистекла и идеја - оснивање центара за подршку извозницима у Немачку, дигитализацију и зелену економију. Све више је и захтева за инсталирање соларних панела за сопствену производњу зелене енергије.

"Све више похвала добијамо. Поготово компаније које следе светске компаније сада добијају све више посла јер нису огромне, нису премале, способне су да испоруче најквалитетнији стандард, најквалитетније услуге, а та њихова средња величина је спремна да се прилагоди сваком клијенту", каже Марко Чадеж, председник ПКС.

Бивши добитници награда откривају - мала предузећа која су имала 300 запослених у међувремену прерасла у велика, а извоз од 10 милиона евра удесетростручила.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара