Читај ми!

Седница Савета за БДП, Брнабић: Правовремено реаговати како бисмо остварили што бољи привредни раст

Председница Владе Ана Брнабић председавала је седници Савета за координацију акивности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) на којој су анализирани резултати остварени у свим областима важним за стабилност домаће економије и одрживи привредни раст.

Посебно су разматране области које треба да допринесу привредном расту Србије у 2023. години и то у области грађевине и инфраструктуре, саопштила је Влада Србије.

"Како би се очувао одржив привредни раст, на седници је истакнута важност даљег улагања у капиталне пројекте у области путне и железничке инфраструктуре", истиче се у саопштењу.

Председница Владе оценила је да је неопходно сагледати тренутно стање српске привреде и правовремено реаговати, како би наша земља у текућој години остварила што бољи привредни раст.

"Када је реч о пољопривредној производњи, истакнуто је да су предузете све мере како би пољопривредним произвођачима субвенције биле исплаћене на време. Министарство је ревидирало критеријуме за учешће у ИПАРД програму како би већи број регистрованих газдинстава могао да аплицира за ова европска средства за пољопривреду", додаје се у саопштењу.

Како је закључено, посебан акценат биће на проналажењу нових тржишта за извоз домаћих производа.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво