Читај ми!

"Синергија 22" - како до још већих прихода и успешне дигитализације

Сектор информационих технологија један је од најважнијих извозних грана Србије и очекује се да ће ове године достићи 2,6 милијарди евра. Како до још већих прихода и успешне дигитализације, разговарало се на Конференцији "Синергија 22" одржаној у Београду.

Кроз успешне примере из праксе водећи стручњаци из Србије и региона представили су нове моделе пословања, рада, учења, повезивања и куповине који су током претходне две године промењени због короне.

"Што се тиче самог српског тржишта ми видимо да употреба нових технологија сваким даном расте и желимо да то баш оснажимо са жељом да посебно одређене гране индустрије наставе у том смеру дигитализације", рекао је Милан Госпић, директор Мајкрософта у Србији.

"Када погледамо како данас изгледају нови аутомобили, како изледају основне школе, како комуницирамо са професорима, како комуницирамо са послодавцима - све код нас постаје више и више дигитално. Ова криза и ова пандемија је помогла нама у ИТ индустрији да та дигитализација уђе у још већи брзину", каже Душан Милићевић из "Comtrade System Integration".

Домаћи ИТ сектор прешао је почетни ниво развоја и сада се суочава са све озбиљнијим захтевима светског тржишта. Само прошле године, домаћи стартапови привукли су преко 123 милиона евра инвестиција.

"Да би та генијална техничка идеја постала иновација она мора да има своје отелотворење у бизнису. Та идеја, та имплементација мора да генерише нову вредност за неког корисника", каже Дејан Цветковић из Мајкрософтовог развојног центра у Србији.

Технолошке иновације попут унапређења вештачке интелигенције и виртуелне реалности у значајној мери унапређују начин на који живимо и послујемо. Стручњаци су сагласни, улагање у дигитализацију није трошак већ инвестиција.

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво