Читај ми!

У склопу кампање "Budi TU. Budi CE." Цедевита је донирала 33.000 евра за борбу против рака дојке

Цедевита је у октобру покренула регионалну кампању "Budi TU. Budi CE." и подржала рад удружења Европа Дона Хрватска, Словенија и Србија те "Think Pink – Zajedno smo jedno" у БиХ.

Цедевита је у октобру, месецу борбе против рака дојке, на тржиште лансирала нови укус пинк грејп у симболичном ружичастом паковању и покренула кампању "Budi TU. Budi CE." у сарадњи с кровним регионалним удружењима за борбу против рака дојке: Европа Дона Хрватска, Словенија и Србија те "Think Pink - Zajedno smo jedno" БиХ.

Кампања је обухватила низ едукативних активности усмерених према психолошкој подршци оболелима од рака дојке, али и њиховим ближњим који се такође суочавају с многобројним недоумицама, бригама и питањима у настојању да буду најбоља могућа подршка својим оболелима.

"Budi TU. Budi CE." је наставак добро познате Цедевита платформе "Budi DOBRO. Budi CE." којој је циљ да подстакне људе свих генерација на бригу о сопственом менталном здрављу и да скрене пажњу колико је важно у свим животним околностима задржати оптимизам.

Ментално здравље оболелих је важан фактор за оздрављење

Нови укус пинк грејп је доступан на тржишту читавог региона, зато је Цедевита својом друштвено одговорном кампањом захватила четири земље и обезбедила вредне донације удружењима Европа Дона из Хрватске, Србије и Словеније те удружењу "Think Pink - Zajedno smo jedno" из Босне и Херцеговине, укупне вредности 33.000 евра.

Овим удружењима је циљ да разноврсним хуманитарним и едукативним активностима промовишу важност ране превенције и да пружају информације и психолошку подршку оболелима током целог процеса лечења.

"Срећни смо због прилике да учествујемо у кампањи 'Budi TU. Budi CE.' и захвални Цедевити на донацији од 10.000 евра коју ћемо користити за наш програм психолошке помоћи женама оболелим од рака дојке. Психолошка помоћ је важан и неизоставан део лечења, а бројним женама је недоступна", изјавила је Сања Шутеј, чланица председништва удружења Европа Дона Хрватска.

"Радује нас сарадња с брендом Цедевита, јер је цела кампања имала изразито позитиван став, а прикупљена средства су додељена програму Роза који нуди психосоцијалну подршку оболелима и њиховим ближњима", изјавила је др Тања Шпанић, др вет. мед, председница удружења Европа Дона Словенија.

"У нашој организацији се већ годинама кроз различите активности трудимо да олакшамо оболелима и пружимо подршку, како пацијенткињама, тако и члановима њихових породица", изјавила је Нела Хасић, регионална директорка организације "Think Pink - Zajedno smo jedno" .

"Срећни смо што смо били део кампање 'Budi TU. Budi CE.'која је осмишљена да упозна јавност са изазовима у сфери менталног здравља и психолошке помоћи с којима се суочавају оболели, али и они у њиховој непосредној близини – чланови њихових породица, пријатељи, колеге, сарадници", изјавила је Јасмина Лукић испред удружења Европа Дона Србија.

Током октобра су одржане бројне активности за подизање свести о превенцији и раном откривању рака дојке, а посебан фокус је био на менталном здрављу и психолошкој подршци оболелих и њихових ближњих.

На Дан ружичасте траке и пуштањем балона у Загребу, окупљени су се сетили свих жена које су изгубиле битку с овом злоћудном болешћу и позвали све жене на праксу редовних самопрегледа и годишњих лекарских прегледа.

У Љубљани је одржан Дан здравих дојки с многобројним едукативним садржајима, док се на улицама Сарајева и Београда Трком/шетњом за оздрављење Race for the cure славио живот, а женама које болују од карцинома дојке пружена је подршка и подсетник како нису саме у својој борби.

На платформи "Budi DOBRO. Budi CE." и даље можете да пронађете садржај са саветима стручњака и искуствима оболелих који подржавају ментално здравље оболелих и њихових ближњих.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво