Читај ми!

Изабрани менаџери године – ко су добитници признања

Менаџери године у избору Српске асоцијације су Драган Филиповић – председник Извршног одбора "Ђенерали осигурања" и Предраг Михајловић – председник Извршног одбора ОТП банке. Награђени у категорији Млади менаџер је Игор Миленковић – директор воћарства и повртарства у "Делта аграру". Послодавац године је "МК група", док је друштвено најодговорнија компанија "Шнајдер електрик". Специјалну награду жирија додељена је Канцеларији за ИТ и електронску управу Владе Републике Србије за организацију вакцинације.

За само петнаест година од оснивања Српска асоцијација менаџера има 400 чланова различитих профила. Запошљава 900.000 људи и обрће 10 милијарди евра. Ковид године су преживели без већих банкрота захваљујући помоћи државе и дигитализацији. Шта су планови и изазови наредне године?

"Мислим да ће се ови глобални трендови прелити и на Србију и да ће бити задатак и компанија и менаџера да поново буду флексибилни и покажу своја стратешка размишљања. Знате да све расте, да постоји велика инфлација, поскупели су и енергенти и сировине. Већ видимо компаније које желе да врате производне капацитете кући, јер им расту трошкови", каже Јелена Булатовић, извршна директорка Српске асоцијације менаџера.

Менаџери када улажу у Србији сада не виде само нашу земљу појединачно, већ нас гледају регионално, а у том региону је Србија све значајнија. Зато је то шанса и за наше менаџере да направе још веће искораке.

"Радимо полако и за неке сегменте почињемо да достижемо фирме из окружења и наше фирме наши предузетници крећу да се шире на регион, што је по мом мишљењу природно. То зависи од њихових идеја и опредељења, али увек је лакше радити на већем тржишту које је имамо и зато су најуспешније фурме које су почеле из Америке, Кине", истиче Драгољуб Дамљановић, председник Српске асоцијације менаџера.

Српска асоцијација менеџера заокружила је многе пројекте чији је циље подела знања и бољитак у пословном амбијенту у нашој земљи. Годину за нама обележило је покретање САМ академије, кроз коју су ојачане менаџерске вештине чланова и менаџера како би били спремни за улоге будућих лидера.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара