Читај ми!

За пројекат "Чиста Србија" четири милијарде евра, Мионица прва гради комуналну инфраструктуру

Kрећемо са пројектом "Чиста Србија" и у наредних пет година уложићемо четири милијарде евра у изградњу канализационе инфраструктуре и постројења за пречишћавање отпадних вода, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

Министар Момировић је, у насељу Јасење, са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем и директором компаније ЦРБЦ Џанг Сјаојуеном присуствовао почетку изградње канализационе мреже у дужини од 19 километара и постројења за пречишћавање отпадних вода у општини Мионица и Бањи Врујци, саопштило је Министарство саобраћаја.

"За мене лично овакви пројекти су апсолутни приоритет. Ми већ годину дана вредно радимо како би све било испројектовано, а у наредних месец дана крећемо са радовима у још шеснаест локалних самоуправа", рекао је Момировић.

Додао је да ће се само у Мионици изградити 10,5 километара канализационе мреже и једно постројење за пречишћавање отпадних вода.

"У Бањи Врујци изградићемо 8,5 километара канализационе инфраструктуре и једно постројење за пречишћавање отпадних вода, што ће допринети новим инвестицијама и ширењу туризма у бањи", рекао је Момировић.

Инвестицију у нову канализациону мрежу која ће обухватити укупно 22 насеља финанасира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре са 1,2 милијарде динара, а гради кинеска компанија ЦРБЦ.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво