Читај ми!

Отворена фабрика чоколаде у Новом Саду

Фабрика чоколаде швајцарске компаније "Бери Калебо" отворена је у Новом Саду, у присуству председника Србије Александра Вучића.

Председник Александар Вучић је на Инстаграм налогу навео да је поносан на то што је у овом граду отворена, како је рекао, "фантастична фабрика чоколаде" компаније "Бери Калебо".

"Честитам Новосађанима! Живела Србија", поручио је Вучић и објавио фотографије са отварања фабрике.

"Двадесетпет одсто светског тржишта ова фирма снабдева чоколадом, и ова у Србији је једна од важних фабрика у том ланцу и верујемо да ће да расте. Овде ће бити други погон направљен. Верујемо да имају идеје да даље шире како своје продукционе тако и своје истраживачке капацитете овде у Новом Саду", изјавио је председник Вучић.  

Отварању фабрике присуствовали су и председник Владе Војводине Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и руководство фабрике.

"Убеђен сам да наша тренутна активност у Новом Саду није само почетак нове активности у Новом Саду већ спона између ‘Бери Калебоа‘, Универзитета, града Новог Сада и наших тренутних и будућих снабдевача. Такође ће дозволити стварање основе наше чоколадне мреже у овом региону", изјавио је извршни директор "Тери Калебоа" Питер Бун. 

Игор Мировић је на свом званичном Инстаграм налогу навео да је у фабрици већ запослено скоро 100 радника.

"Од данас ће из наше Србије у свет ићи најквалитетније чоколаде, имајући у виду да ова компанија снабдева 25 одсто светског тржишта чоколадом", поручио је Мировић.

"Бери Калебо" је водећи швајцарски произвођач чоколаде, а изградња фабрике у Новом Саду почела је у марту прошле године.

У овој фабрици ће бити запослено више од 100 радника, а погон би требало да произведе 50.000 тона чоколаде годишње.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара