Читај ми!

Брнабић председавала седници Савета за БДП

Председница Владе Србије Ана Брнабић председавала је седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа на којој су анализирани најважнији економски показатељи у свим привредним областима у другом кварталу, и пројекције до краја 2021. године.

На седници је констатовано да је индустријска производња остварила раст од 7,8 одсто у периоду јануар-јул 2021. године. Њен најважнији сектор, прерађивачка индустрија, остварио је раст од 8,6 одсто док је енергетски сектор за 7,4 одсто већи у односу на исти период претходне године.

На основу прогноза очекује се раст свих привредних сектора у односу на исти период 2020. године. Према процени реални раст БДП-а у другом кварталу 2021. године, у односу на прошлу у истом периоду, износи 13,7 одсто.

У сектору путне и железничке инфраструктуре радови теку по плану. Разматрани су неки од пројеката чији је почетак планиран до краја текуће године, попут Пожаревац-Голубац, Београд - Зрењанина, а договорено је и формирање радне групе која ће анализирати и предложити проширење граничних прелаза.

У сектору заштите животне средине разматрани су актуелни пројекти прераде отпадних вода, као и замена котлова у топланама, са посебним акцентом на топлану у Крагујевцу.

Када је реч о здравственој инфраструктури започеће радови на изградњи Тиршове II, радови на Клиничким центрима у Београду и Новом Саду теку по плану.

Чланови савета обавестили су премијерку Брнабић како напредују радови на реализацији пројеката као и завршетак планираних за ову годину.

Проблеми који настану током реализације одређених пројеката се отклањају на терену и у најкраћем року.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се