Читај ми!

Успешно завршен још један #OkvirPodrške НЛБ Банке и Комерцијалне банке

Промотивне кампање вредне више од 20 милиона динара успешно су реализоване за 50 малих бизниса, чиме је и званично завршен овогодишњи #OkvirPodrške НЛБ Банке и Комерцијалне банке, чланица НЛБ Групе.

На овај конкурс, покренут са циљем пружања подршке локалним предузетницима, малим и микро предузећима у опоравку од економских последица пандемије коронавируса, пријавила су се рекордна 244 бизниса.

За оне најиновативније и најперспективније обезбеђена је професионална маркетиншка подршка у изради кампања, које су реализоване у медијима, на интернет претраживачима и друштвеним мрежама, али и билбордима на најатрактивнијим локацијама широм Србије.

Један од 50 бизниса који је добио подршку у представљању својих иновативних прозвода широј популацији је и PirateArt , иновативни стартап који се бави три-де штампом несвакидашњих естетских облога за протезе ногу особа са инвалидитетом.

Арсен Арсеновић, један од оснивача, истиче да иако млади предузетници у Србији имају право на поједине олакшице у пословању, за даљи развој малих бизниса, који представљају један од кључних стубова развоја привреде, непходно је да таквих олакшица буде што више. Због тога је, како каже, значај пројеката као што је #OkvirPodrške огроман.

„У нашој земљи постоји много људи који би својим квалитетним идејама могли да допринесу развоју читаве економије, и драго ми је да су банке препознале значај наше добронамерне идеје, а то је да мењамо свет око себе сваким својим кораком" напомиње Арсен и додаје:

„Сви смо различити, треба гледати какав је ко човек, без обзира на вероисповест, сексуалну оријентацију или - хендикеп. Израдом упадљиво украшених протеза, желимо да истакнемо да су људи са инвалидитетом кул зато што су другачији, а не упркос томе. У једној таквој мисији, свака помоћ је добродошла и значајна".

Пројекат #OkvirPodrške препознао је и пословање Весне Русић, оснивача и директора кластера за традиционалне занате Re:Crafts , који је за 10 година постојања, реализовао 30 пројеката и представио Србију на 30 међународних конференција у области занатства и женског предузетништва.

„Стуб пословања бренда Re:Crafts су tailor-made, односно решења прилагођена потребама сваког појединачног купца и клијента - баш онаква каква НЛБ Банка и Комерцијална банка нуде кроз свој #OkvirPodrške.

Такав вид подршке је управо оно што је потребно малим бизнисима у успешном превазилажењу последица пандемије", наводи Весна. Још један инспиративан пројекат, подржан овогодишњим  #OkviromPodrške је и Колачић среће, једини произвођач мини посластица на територији читавог региона, испод чије се јединствене и хрскаве коре налазе инспиришуће поруке.

„Као што смо ми препознали потенцијал овог пројекта и одмах послали пријаву, тако смо се надали да ће НЛБ Група препознати квалитет нашег производа. Управо то се и догодило! Иако се оглашавамо преко друштвених мрежа и сарађујемо са инфлуенсерима, ово је за нас сасвим нови вид промоције, који ће, сигурна сам, у великој мери допринети још већој видљивости нашег бренда, каже Исидора Филиповић, један од оснивача ове компаније.

Изазови са којима се мали бизниси сусрећу у Србији нису малобројни, а епидемија коронавируса додатно је отежала њихово пословање. Сабина Симовић, менаџер продаје у компанији Xyлон, домаћем произвођачу намештаја непоновљивих и неочекиваних облика и форми, сматра да је управо због тога, помоћ коју су мали бизниси добили од НЛБ Банке и Комерцијалне банке, најбољи „ветар у леђа" ка већем броју клијената и додатној стабилности у пословању.

Пројекат #OkvirPodrške покренут је прошле године на нивоу целе НЛБ Групе. НЛБ банци ове године се прикључила се и нова чланица Групе Комерцијална банка, а првим заједничким наступом осигурана је још већа подршка малим бизнисима, уз несебичну подршку медијских партнера - Радио телевизије Србије, Блица, Телеграфа, Домаћинске куће, Агробизниса и Alma Quattro.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се