Читај ми!

Од данас пријаве за нове туристичке ваучере – шта је важно да грађани знају

Почиње пријављивање за нових 30 хиљада ваучера за одмор у више од две хиљаде угоститељских објеката у Србији. Грађани ваучере могу искористити да 20. новембра, а најраније месец дана од тренутка потврде о резервацији, каже директоркa Туристичке организације Србије Марија Лабовић.

Од почетка године, кроз ову подстицајну меру, Влада Србије уложила је 600 милиона динара у домаћи туризам, расподелом 120.000 ваучера у два циклуса. Прошле недеље издвојено је додатних 150 милиона динара за нове ваучере.

Директоркa Туристичке организације Србије Марија Лабовић каже за РТС да је велико интересовањe грађана за ваучере. 

"Првих 100.000 ваучера подељено је за месец дана, а додатних 20 хиљада за само неколико сати", истиче Лабовићева и апелује на грађане да се пријаве што пре.

Лабовићева је рекла да грађани од данас у поштама могу да поднесу захтев за ваучере уз резервацију од бар пет ноћења у неком од регистрованих објеката, чија се листа налази на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Како је додала, на листи се налази 2.230 објеката који примају ваучере за смештај.

Подсетила је да грађани у пошту треба да дођу са потврдом, у зависности од тога којој категорији припадају – пензиони чек ако су пензионери, запослени просек плате до 70.000 динара, студенти потврду са факултета.

Лабовићева је указала да се ваучер може искористи до 20. новембра ове године. Од тренутка потврде о резервацији до коришћења аранжмана мора проћи најмање 30 дана, додала је.

Према речима директорке ТОС-а, ваучерима се продужава просечна дужнина боравка и помаже сектору туризма да се опорави од последица пандемије.

"Кроз овогодишњу промотивну кампању ТОС-а, 'Бирам срцем, бирам Србију' скреће се пажња  грађанима на дестиниције на којима одмор може квалитетно да се проведе", додаје Лабовићева.

"Враћају се туристи из региона, важно је да се настави вакцинација"

У првих пет месеци ове године остварено је око 2,3 милиона ноћења, а 80 одсто су домаћи туристи.

Како је навела, враћају се, пре свега, туристи из региона, али смо присутни и на тржиштима Турске, Кине, Русије.

Нагласила је колико је важно придржавати се свих препоручених епидемијских мера. "Већина смештаја за туристе има сертификат 'Чисто и сигурно', што значи да су примењене све мере епидемијске заштите", додаје Лабовићева.

"Важно је да се настави вацинација, јер је то прво што страни туриста провери пре него што се одлучи за своју дестинацију. Имамо шансу да наставком вакцинације покажемо да смо сигурнији и безбеднији од других", закључила је Лабовићева.   

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се