Читај ми!

Почиње исплата финансијске помоћи за грађане KиМ

Данас почиње исплата финансијске помоћи грађанима Kосова и Метохије и то 100 евра за сваког грађанина, укључујући и децу, односно 200 евра за незапослене.

Премијерка Ана Брнабић је за ТВ Пинк прецизирала да је реч о 100 евра намењених свим Србима који живе на територији KиМ и 200 евра које ће добити незапослени. Нагласила је да је циљ да се подрже Срби на KиМ.

Министар финансија Синиша Мали наводи да је за ову меру из буџета опредељено око 1,5 милијарди динара.

Напоменуо је да је ова мера помоћи, која се спроводи у оквиру трећег пакета подршке привреди и грађанима за ублажавање последица пандемије коронавируса, донета на иницијативу председника Александра Вучића.

Министар је навео пример да ће, захваљујући овом виду подршке, петочлана породица добити минимум 500 евра помоћи од државе, а ако је неки њен члан незапослен и више, што нису занемарљиви износи.

"Подсетићу вас и да су сви наши грађани на Косову и Метохији који имају важећу личну карту, могли да се пријаве и за 30 плус 30 евра новчане помоћи, а да од 1. јуна могу да се пријаве и за 3.000 динара, колико ће добити сви који до 31. маја буду вакцинисани бар једном дозом било које од доступних вакцина", додао је Мали.

Синиша Мали је истакао да су нашим грађанима на Косову и Метохији потребни континуирана помоћ и подршка и да је циљ Владе Србије побољшање квалитета њиховог живота и отварање нових радних места, како би наши људи остали на својим вековним огњиштима. 

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара