Читај ми!

Отворен речни терминал у Новом Саду, врата града за све који долазе Дунавом

У Новом Саду отворен је реконструисани речни терминал. Радови су трајали од марта, а ново пристаниште користиће, осим путничких крузера, и други бродови.

Потискивач "Албатрос" први је брод који је пристао на нови терминал. Овим су отворена врата Новог Сада за све који у град долазе реком. Реконструкцију је урадила компанија "DP World Novi Sad", у чијем је власништву од 2019. године и Лука "Нови Сад".

Клаудио Негреану, генерални директор компаније каже да је уложено готово пола милиона евра у реконструкцију путничког терминала.

"Сигурни смо да ће, када се свет врати у нормалу, ова нова капија примити више људи него икада у наш град и земљу, како би уживали у прелепој култури, историји, традицији и наравно најукуснијој храни", поручио је Негреану.

Ускоро следе и нова улагања. Градоначелник Милош Вучевић истиче да ће "DP World Novi Sad" инвестирати 35 милиона евра у Новом Саду.

"Тако ће побољшати капацитете луке, како би се још више робе извозило и увозило преко Новог Сада, како би што више људи могло да заради паре, да се плате порези и да из тих пореза ми можемо да асфалтирамо улице, да градимо обданишта и све оно што чини живот једног града", поручио је Вучевић.

Надлежни очекују да ће, након што се заврше радови и на теретном делу, Лука "Нови Сад" постати централно место за претовар робе на читавом току Дунава.

Ресорни министар Томислав Момировић осврнуо се и на остале инвестиције у Новом Саду. "Кад изградимо ова два моста, када доведемо брзу пругу од Београда до Новог Сада, то онда више заиста неће бити исти град", рекао је министар саобраћаја и инфраструктуре

Нови путнички терминал опремљен је свом потребном опремом за прихват свих врста бродова.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара