Читај ми!

Отворена фабрика ауто-делова АФТ у Прибоју

Председник Србије Александар Вучић изјавио је на отварању фабрике ауто-делова АФТ у Прибоју да тај град напредује великом брзином и да немачка компанија најављује могућност отварања још погона у Прибоју и том делу Србије.

Председник је захвалио свима који су радили на пројекту, додајући да је држава некада у прошлости улагала у Прибој, али да је и тада било тешко довести инвеститоре, као и да су сада успели да доведу немачког инвеститора, јер су веровали у Прибој и своју државу.

Вучић је казао да су представници немачке компаније АФТ имали храбрости да отворе фабрику у Прибоју и запосле велики број људи, верујући да ће баш ту направити профит.

"И Пријепољци се већ јављају за посао, то су велике вести, то су не само сјајни примери, то је радост за свакога од нас. Када сам сада током обиласка фабрике питао једног момка и девојку да ли још неко ради у породици, први пут сам чуо да им у породици раде сви. Невероватно је како Прибој брзо напредује, од ове фабрике биће више новца за Прибој, за путеве, улице и друго", навео је Вучић.

Каже да је на састанку у Пријепољу са представницима више општина договорено да се уради пут од Кокиног Брода до Прибоја, дужине 26 или 27 километара, као и да ће то бити врхунски пут који ће спојити златарску и златиборску регију, како би се привукли нови инвеститори и да би сви могли да уживају у лепотама тог краја.

Вучић је навео да је у фабрику уложено шест милиона евра и да ће бити запослено 400 радника.

"Ово није последњи погон у Прибоју, биће још запослених и још погона, држава ће давати још већу подршку, улагаћемо и у дуално образовање, и у инфраструктурне радове. Желимо да извршимо реиндустријализацију читавог овог краја Србије, да људи не иду у Немачку, Аустрију, Швајцарску и друге земље већ да остану овде."

Председник је додао да је поносан на цео Прибој.

Вучић је нагласио да се тренутно граде путеви и пруге најбрже до сада и да су људи у Србији коначно почели да верују у успех, да смо почели да уређујемо неке ствари и да се такмичимо са најбољима.

"Да их стижемо брже, да то не буде за 200 година већ у наредних 30 и 40 година. Зато морамо брже да напредујемо", поручио је Вучић.

Пожелео је представницима немачке компаније АФТ да зараде новац и додао да верује да ће присуствовати отварању још њихових фабрика у Прибоју или неком другом месту у Србији.

"Данас радост не могу да сакријем, за ово живите годинама, ово мења живот људи у Прибоју, ово мења нашу Србију", нагласио је Вучић.

У фабрици ће бити запослено укупно 400 радника, а производиће делове за "ауди", "БМВ", "фолксваген" и друге познате аутомобилске брендове.

"Они размишљају о отварању још неког погона у Прибоју", рекао је Вучић.

Истакао је да то доноси резултате Прибоју, као и да је ситуација у Прибоју била доста лоша до пре само неколико година.

"Данас имам разлог да попијемо са председником Општине Лазаром Рвовићем једну домаћу", додао је председник.

Иако је Пријепоље веће од Прибоја сада Пријепољци долазе у Прибој, јер ту могу да нађу посао, казао је Вучић.

Каже да је Прибој познат по ФАП-у и да тај град има добру радну снагу, са добрим знањем и традицијом у аутомобилској индустрији.

Председик Општине Прибој Лазар Рвовић каже да је Прибој раније имао најниже плате и највећи проценат незапослених грађана, и да је сада ситуација другачија.

Фабрика је изграђена на парцели већој од 15.000 квадрата, има 6.300 квадратних метара, и у њу је уложено шест милиона евра.

Тренутно је запослено 160 људи, до краја године радиће 250, а укупно ће бити запослено 400 радника.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се