Читај ми!

Отворен реконструисани хотел "Терме 36.6", Вучић: Прибој значајно промењен у последњих седам година

Председник Александар Вучић је на отварању хотела "Терме 36.6" у Прибоју истакао да се тај град много променио у последњих седам година и да је поносан на ту чињеницу.

Вучић је у обраћању казао да су се за Прибој борили он и многи његови људи, а посебно је захвалио саветнику Јергу Хескенсу.

Истакао је и да можемо да успемо само ако имамо људе и породице као што је породица Горана Деспића која је инвестирала у обнову хотела.

"Радио је цео живот и одлучио да уложи у Србију, а могао је лагодно да живи три живота без икаквих проблема од Монака до Москве. Он је решио да новац који је тешким радом зарадио у иностранству уложи у свој Прибој", казао је Вучић у Прибоју, где је дошао након обиласка Пријепоља.

Вучић је подсетио да је Деспић добио признање патријарха Иринеја, те најавио да ће добити одговарајући орден Републике Србије за све што је урадио за овај крај.

"Прибој не изгледа као пре седам година када сам долазио. Ако је неко поштен нека узме слику Прибоја од пре седам година и данас, па погледајте шта је било и шта је данас у Прибоју. Данас када видите овакав хотел са четири звездице, а онда газда Деспић каже да нуди ноћење са доручком за 2.990 динара. Када га питате како се исплати, он не кука и каже да има рачуна", додао је Вучић указујући да су му нуђене субвенције, али да их је одбијао.

Вучић је рекао да ће у хотел, у који су уложени милиони, долазити гости из целе Србије и из иностранства.

Пренео је да је договорено да од 1. октобра почне изградња пута Прибој – Кокин Брод, како би се спојили Златибор и Златар са Прибојем, што ће коштати најмање 850 милиона динара.

"Настављамо да радимо на прузи Ваљево–Врбница. Пут ћемо брзо да завршимо, али за три до четири године моћи ћемо да кажемо да идемо солидном брзином пругом Београд–Бар", нагласио је Вучић. 

На крају је честитао Прибојцима што је њихов град међу најбољима у Србији по вакцинацији, са више од 50 одсто вакцинисаних. 

Власник компаније "Терме 36.6" и новоотвореног хотела Горан Деспић рекао је да је сав новац који је зарадио у Русији одлучио да уложи у своју земљу и родни град, јер је осетио да се у Србији дешава економска, привредна и инфраструктурна "револуција".

На отварању свог хотела "Терме 36.6", Деспић је рекао да је данас за Прибој историјски дан, јер се више од 40 година није догодило да у једном дану буду отворени хотел и фабрика.

Деспић је истакао да је то резултат рада садашње власти и председника Србије Александра Вучића и наглашава да то каже потпуно објективно, јер ни он ни чланови његове породице никада нису били чланови ниједне странке.

"У Србији се дешава револуција. Никада нисам ни замишљао да ће се у нашој земљи градити оволико ауто-путева, фабрика… Као да сањам", рекао је Деспић.

Говорећи о хотелу, Деспић је навео да комплекс "Терме 36.6" обухвата истоимени хотел са четири звездице у центру старог Прибоја, који се простире на 5.000 квадратних метара, спа и велнес центар у Прибојској бањи и председничке виле са базенима, спортским теренима и зоолошким вртом.

Најавио је и изградњу луксузног бутик хотела са пет звездица у Прибојској бањи.

Деспић је објаснио да је хотел добио назив по температури лековите бањске воде у Прибојској бањи која износи 36,6 степени Целзијуса, додајући да је то и идеална температура људског тела.

Истакао је да Србија последњих година помаже хотелијере али њему, како је додао, није била потребна субвенција.

Изразио је наду да ће у октобру, како је најавио председник Вучић, почети изградња пута од Прибоја до Златибора, који је важан за развој Прибоја.

Деспић је поновио да се Србија мења, да има иницијативу и да је питање колико заиста заостаје за ЕУ.

Отварању хотела присуствовао је и министар Томислав Момировић. 

Вучић: Пут Прибој–Чемерно биће урађен

Председник Вучић изјавио је да ће пут Прибој–Чемерно ка граници са Црном Гором бити изграђен, а да је питање тренутка да ли ће то бити урађено у наредних шест месеци или годину дана.

Вучић је новинарима у Прибоју казао да не може у овом тренутку да обећа пут Прибој–Чемерно, али да ће сагледати све финансијске конструкције и друго.

"Не обећавамо ништа, погледаћемо и финансијске конструкције и све друго, али питање је тренутка када ће то бити урађено, да ли у наредних шест, седам месеци, или у наредних годину и два месеца. Мислим да ће пре бити у другом делу, али свеједно – урадићемо свих тих 30 километара", казао је Вучић.

Поновио је да ће осам милиона евра бити уложено у пут дужине 27 километара.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара