Читај ми!

Како превазићи "катаклизму" коју је направила корона авио-саобраћају

Шта очекује авионску индустрију, а шта путнике и како превазићи проблеме које је корона направила у ваздушном саобраћају. Петар Војиновић оснивач и главни и одговорни уредник портала "Тангосикс" и организатор Ваздухопловног самита Југоисточне Европе, рекао је да су и даље путовања ограничена, али да постојање српске националне компаније омогућава путовања ка већим центрима, док су неке државе изгубиле националне компаније.

Петар Војиновић, оснивач и главни и одговорни уредник портала Тангосикс и организатор Ваздухопловног самита Југоисточне Европе, рекао је да је Самит ове године одржан 18. i 19. маја пошто је прошле године био отказан због пандемије.

Према његовим речима, пандемија коронавируса је била једна од главних тема и за цивилну и за војну индустрију, а на Самиту су биле многе компаније које се баве цивилним ваздухопловством, али и мање компаније.

"Обим авио-саобраћаја у протеклих годину дана је доста опао. Један од менаџера ‘Ер Србије’ је констатовао да је у првом кварталу ове године национална авио-компанија прилично добро пословала. Они су на нивоу од 40 одсто у односу на 2019. када говоримо о обиму саобраћаја", навео је Војиновић и додао да су неке европске компаније на 35 процената.

Навео је да наша национална компанија не стоји толико лоше и финансијски су стабилни, добили су "ковид помоћ" од државе.

"Имали смо компанију која се бави развојем дронова, то је популарни летећи такси. Имали смо и активности у војној индустрији где су представници Министарства потврдили да настављају са набавком технике ербас хеликоптера", истакао је главни уредник Тангосикса.

Војиновић је рекао да се доста активности наставља чекајући већи повратак. Каже да је на Самиту представљено како ће изгледати Аеродром "Никола Тесла", а тај видео-материјал биће данас премијерно приказан.

"Срећа је да је пре пандемије дата концесија, па сада једна страна компанија брине о Аеродрому", каже Војиновић.

Напомиње да је у највећој катаклизми за авио-индустрију у њеној историји, ЕТФ ервејз направио своју чартер компанију. Такође, разговарали су и са представницима "Ер Монтенегра" чији авиони за неколико недеља треба да лете.

"И даље су путовања ограничена, али постојање националне компаније омогућава путовање ка већим центрима. Неке државе су изгубиле националне компаније. Надам се да ће вакцинација побољшати могућности за путовања", навео је Војиновић.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара