Споразум за Трансбалкански коридор од Обреновца до Бајине Баште

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је да је изградња Трансбалканског коридора стратешки важна инвестиција не само за Србију, већ представља пројекат од регионалног и европског значаја.

Министарка Михајловић је рекла да ће улагање у преносну електроенергетску мрежу кроз пројекат Трансбалканског коридора побољшати сигурност и квалитет напајања у Западној и Централној Србији, а такође је важно и за повезивање региона у области енергетике.

"Визија Србије је да, као што је већ важна транзитна рута у транспорту, буде и незаобилазан енергетски коридор, што ће изградњом Трансбалканског коридора и бити", рекла је Михајловићева, поводом потписивања Споразума о уступању финансијске помоћи и одговорности између Министарства рударства и енергетике и ЕМС АД, са директорком ЕМС-а Јеленом Матејић.

Потписивање споразума је један од корака у реализацији пројекта треће секције Трансбалканског коридора, од Обреновца до Бајине Баште.

Укупна дужина далековода на овој секцији је 109 километара, вредност посла је 58,95 милиона евра, од чега су 12,8 милиона евра бесповратна средства ЕУ, која овим споразумом Министарство уступа ЕМС-у.

Директорка ЕМС-а Јелена Матејић рекла је да потписивање Споразума о уступању финансијске помоћи и одговорности између МРЕ и ЕМС АД представља корак у остварењу циља – постизању потпуне енергетске безбедности Републике Србије.

"Kао и у свим досадашњим пословима, тако и у овом, ЕМС АД поступа професионално и одговорно и држи се задатих рокова. Зато нам је драго да на овом путу имамо подршку потпредседнице Владе и министарке Михајловић, као и целог министарства. Уверени смо да ћемо заједничким залагањем и напорима, у задатим роковима, а на добробит грађана и Републике Србије, завршити овај значајан пројекат", навела је Матејићева.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара