Читај ми!

Дигитални пчеларски дневник – како апликација младог Ивана мења слику привреде

Сигурност запослења у стабилној фирми или изазов "бити сам свој газда", најчешћа је дилема младих. Према подацима Светске банке у Србији је мање од шест одсто младих предузетника – сваки пети мушкарац и тек свака петнаеста жена. Због тога је и свака помоћ у том првом кораку добродошла.

Док ће прошлу годину већина памтити као тешку због последица пандемије, 21-годишњи Лесковчанин Иван Петровић ће је, каже, памтити као годину када је кренуо ка остварењу циља.

Његова дигитална верзија пчеларског дневника победила је на такмичењу Удружења младих привредника Србије.

"Ако погледамо шта је у основи пчеларевог посла, закључићемо да је пре свега посао пчелара да што боље разуме ток и стање сваке пчелиње заједнице понаособ. Тек онда је он у могућности да јој пружи помоћ на најбољи могући начин. Тако да апликација ради управо то. Помаже пчелару да зна где, када и како да пружи помоћ свакој пчелињој заједници", наводи Иван Петровић.

Њему су, како сам каже, највише помогла познанства и стручна подршка.

"Суштински, пошли смо од тога како видети потребу на тржишту, како направити производ, када је тренутак да се изађе на тржиште, прешли преко стратегије изласка на тржиште и на крају наравно свих аспеката маркетинга и администрације која све то прати", напомиње Лазар Лекић из Удружења младих привредника Србије.

Иванова апликација је тренутно на тестирању код неколико клијената, а сви учесници такмичења наставили су да се друже, размењују идеје и подржавају једни друге у заједници младих предузетника.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво