Читај ми!

"Ер Србије": Допринос српској привреди 211 милиона долара

Авио-компанија "Ер Србија" директно ће допринети српској привреди са 211 милиона долара током 2015. године и подржаће укупно 8.700 радних места, саопштила је та компанија. Показатељи се, како се наводи, заснивају се на независном извештају консултантске куће "Оксфорд економикс", која се бави међународним економским предвиђањима и квантитативном анализом.

Студија предвиђа да ће "Ер Србија" директном потрошњом у оквиру свакодневног пословања и знатним економским утицајем разгранатог ланца снабдевања у Србији, српској економији донети 190 милиона долара током ове године, преноси Бета.

Према извештају Оксфорд економикса, "Ер Србија" ће у 2015. превести укупно 2,5 милиона путника.

Очекује се да ће посетиоци из иностранства потрошити око пола милијарде долара током ове године, што ће допринети бруто домаћем производу Србије са 373 милиона долара, а да ће се до 2020. године, економски утицај авио-компаније који се односи на туризам увећати на 572 милиона долара.

Генерални директор "Ер Србије" Дане Кондић рекао је да студија Оксфорд економикса јасно сведочи о томе у којој мери та компанија суштински утиче на економски развој Србије и истакао да пројекције указују на континуирани развој компаније у будућности.

Председник Надзорног одбора компаније Синиша Мали рекао је да је приватизација "Ер Србије" у партнерству са Етихадом најуспешнија приватизација у Србији и да је показала да је могуће од авиокомпаније која је правила губитке, створити профитабилну фирму.

"Студија Оксфорд економикса показује да постоји директна веза између успешне авио-компаније, отварања нових линија и степена економског раста и пословне развијености Србије", рекао је Мали и додао да је зато важно наставити ширење флоте "Ер Србије" и увођење нових линија.

У саопштењу се наводи да је Оксфорд економикс нагласио да економски утицај једне авио-компаније знатно превазилази област у којој оперативно делује и да услуге које пружа олакшавају низ економских активности у локалној и глобалној економији - од успостављања пословних интеракција и омогућавања страних инвестиција, до подстицања развоја туризма и трговине.

Како се истиче, очекује се да ће у 2015. години, допринос Ер Србије повезаности у ваздушном превозу путника и робе повећати продуктивност српске привреде за 690 милиона долара, што одговара броју од готово 32.000 радних места и износи готово два процента БДП-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара