Нема нагле промене аграрне политике

Министарство пољопривреде неће правити нагле промене у аграрној политици јер пољопривредници морају да знају шта их очекује следеће године, каже за РТС министар Драган Гламочић. Све преостале субвенције сточарима и ратарима биће исплаћене до краја године, најавио Гламочић.

Држава ће до краја године исплатити све преостале субвенције сточарима и ратарима, изјавио је министар пољопривреде Србије Драган Гламочић.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Гламочић је рекао да неће бити наглих промена у аграрној политици и да пољопривредници наредне године могу да очекују исти износ субвенција као и ове године.

"Нећемо правити нагле промене у аграрној политици. Пољопривредници тачно знају шта их очекује, није реално очекивати повећање субвенција, али ће бити исти ниво као ове године", најавио је министар пољопривреде.

Упитан о протесту произвођача сунцокрета који траже већу откупну цену, односно 35 динара за килограм док им уљаре нуде 27 динара, министар је рекао да држава не може да утиче на цену сунцокрета јер њу одређује тржиште.

Гламочић је рекао да држава нема новца да услиши захтеве пољопривредника да за потребе робних резерви откупи сунцокрет како би подстакла раст цена на тржишту.

Министар је објаснио да се цене формирају на тржишту и да је на пример прошле године и поред суше, постигнута добра цена у региону, док је ова година била родна али су цене ниже.

"Држава нема толико пара да интервенише новцем и да помакне цене на тржишту", рекао је министар.

Упитан да ли министарство контролише ниво опасне материје - афлатоксина у роду кукуруза, министар је рекао нови род за сада није контаминиран афлатоксином.

"Инспекцијске службе су на терену, поштују се законски прописи", рекао је Гламочић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара