Читај ми!

Стратешким партнерством до стабилности "Јата"

Ако би "Јат" добио стратешког партнера, постао би профитабилан већ следеће, а одржив у року од неколико година, каже за РТС директор те компаније Владимир Огњеновић. Крајем маја стижу први авиони марке "ербас", а преговара се о закупу још пет авиона, напомиње Огњеновић.

Директор "Јат ервејза" Владимир Огњеновић рекао је да би српска авио-компанија са стратешким партнером постала профитабилна већ следеће, а одржива у року од неколико година.

"И у случају да не дође до партнерства, према пројектованом пословању, компанија би могла да оствари ликвидност, рекао је Огњеновић за РТС.

Огњеновић наводи да "Јат" послује са губитком као и већина авио-компанија, што је делимично последица глобалне економске кризе.

"Иако су околности лоше, за ову годину планирано је да се тај губитак смањи", истиче Огњеновић.

Како је напоменуо директор "Јата", после више од 20 година та компанија почиње обнову флоте. "Крајем маја стићи ће први авиони марке 'ербас'. "Јат" тренутно преговара о закупу два "ербаса 320", два "ербаса 319" и једног авиона 'атр-500'", додаје Огњеновић.

Огњеновић је подсетио да је "Јат" са компанијом "Етихад" потписао тзв. "код шер" уговор, који не подразумева само заједничку продају карата, већ и заједничке летове.

Према његовим речима, "Јат" ће летети на 21 дестинацији Етихада, док ће Етихад летети на 23 дестинације српске компаније.

"То значи да ће 'Јат' после 20 година, најудаљеније дестинације "Етихада" као што су Аустралија, Кина и Јужна Африка, покрити својим летом, моћи да продаје карте по својим тарифама, кроз своје дистрибутивне канале", наводи Огњеновић.

Према његовим речима, тиме ће се "Јатов" приход на неким линијама најмање удвостручити, а на другима остварити и већи раст.

Огњеновић тврди да ће цене карата бити повољније, а да ће путници добити већи број повезаних летова.

"Преко Абу Дабија путоваће се на исток, а преко Берлина и Диселдорфа, са компанијом 'Ер Берлин' која је партнер 'Етихада', летеће се ка Северној Америци. Тиме ће и цене и време проведено на путу бити конкурентније него код других компанија", закључује директор "Јат ервејза".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво