Читај ми!

Министарство негира наводе НАЛЕД-а

Нетачни су наводи Националне алијансе за локални економски развој да од почетка године није било очекиваних резултата побољшања услова пословања, олакшица и укидања намета који оптерећују привреду, саопштило је Министарство финансија.

Министарство финансија Србије негирало је оцену Националне алијансе за локални економски развој да у Србији од почетка године нису побољшани услови пословања нити смањени намети привреди.

"Нетачни су наводи НАЛЕД-а да 'није било очекиваних резултата побољшања услова пословања, олакшица и укидања намета који оптерећују привреду'", наводи се у саопштењу Министарства финансија.

НАЛЕД је раније данас указао да су у првом кварталу 2013. изостали су резултати реформи које је Влада Србије обећавала у другој половини прошле године. На конференцији за новинаре правни саветник НАЛЕД-а Ђорђе Вукотић рекао је да ништа није урађено на реформи радног
законодавства и на лакшем издавању грађевинских дозвола, а није било ни обећаног укидања намета.

Министарство финансија, међутим, тврди да позитивне реакције привредника показују да тврдње НАЛЕДА нису тачне.

"Процедура за остваривање права на рефундацију ПДВ купцу првог стана ни на који начин није отежана изменама и допунама закона, већ је напротив омогућена и за оне градјане који станове купују у оквиру система социјалног становања, што према ранијем законском решењу није био случај", навело је Министарство.

Министарство је указало и да су Законом о порезу на добит правних лица, који је ступио на снагу крајем 2012. године, укинути поједини порески подстицаји ради усаглашавања са правилима о додели државне помоћи што је обавеза државе према Споразуму о стабилизацији и придруживању.

"Напомињемо да су обвезницима пореза на добит правних лица остали доступни подстицаји по основу улагања у основна средства и то тзв. општи инвестициони подстицај, као и подстицај за велике инвестиције - десетогодишње пореско ослободјење за инвестиције веће од једне
милијарде динара уз 200 новоотворених радних места", истакло је Министарство.

Поводом бојазни НАЛЕД-а да се Закон о ограничавању рокова плаћања у комерцијалним трансакцијама неће спроводити, Министарство је истакло да је разрадило механизме контроле који ће омогућити његово стриктно спровођење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара