Трећа смена у крагујевачкој фабрици

У крагујевачком "Фијату" од данас се ради у три смене у свим производним погонима, изузев у монтажи, потврђено РТС-у. "Фијат 500Л", од средине марта извози се на тржиште Велике Британије, а средином године почеће и извоз у Америку.

Због повећаног обима производње, у крагујевачком "Фијату", од данас се ради и у трећој смени, потврђено је РТС-у у тој компанији. Радници ће у три смене, по осам сати, радити у свим производним погонима, изузев у монтажи, где ће трећа смена бити уведена у другој половини априла.

До сада су запослени у производњи радили десет сати дневно, четири дана у недељи. План је да у овој години, поред две и по хиљаде радника, посао добије још око шест стотина људи.

"Фијат 500Л", од средине марта извози се на тржиште Велике Британије, а средином године почеће и извоз у Сједиње Америчке Државе.

Фабрика у Крагујевцу до сада је извезла око 43 хиљаде аутомобила "фијат 500Л", а план производње за ову годину је од 110 до 140 хиљада свих модела тог возила.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара