Кинези у игри и за обилазницу око Београда

Министар саобраћаја Србије Милутин Мркоњић и директор Коридора Србије Дмитар Ђуровић разговарали са представницима кинеске компаније "Синохидро" о завршетку обилазнице око Београда, на Европском коридору 10.

Обилазница око Београда била је тема разговора представника кинеске грађевинске компаније "Синохидро" са српским министром саобраћаја Милутином Мркоњићем и директором "Коридора Србије" Дмитром Ђуровићем.

Министарство саобраћаја је саопштило да је Ђуровић рекао да то јесу били завршни разговори о заврштеку изградње обилазнице, али да се преговара и с компанијама из Азербејџана и Чешке.

"Фирма која буде дала најповољнију понуду, добиће тај део посла који се мора урадити у најкраћем могућем року да би се растеретио саобраћај у Београду", рекао је Ђуровић.

Ђуровић сматра да би, ако се посао уговори за неколико месеци, изградња обилазнице око Београда могла бити завршена за годину и по.

Мркоњић је рекао да је завршетак изградње ауто-пута дуж Европског коридора 10 "приоритет свих приоритета''.

Министар је додао да је обезбеђен новац за преостале радове на том коридору. Од 330 километара завршено је 220, а ради се на преосталих 110 километра.

"Сви тендери су отворени и једина деоница коју до сада нисмо договорили, јесте обилазница око Београда", навео је Мркоњић, напомињући да је укупна вредност око 250 милона евра, а рок за завршетак радова годину и по.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара