Читај ми!

Уговор о куповини руског гаса крајем марта

Шеф руског Гаспрома Алексеј Милер долази у Србију 27. марта и тада ће бити потписан дугорочни уговор о куповини руског природног гаса за српско тржиште, најавио генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић.

Генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић, најавио је за крај марта потписивање уговора о куповини руског гаса са шефом руског Гаспрома Алексејем Милером.

"Очекујемо просечну цену гаса од 370 долара за 1.000 кубних метара", рекао је Бајатовић новинарима у Параћину.

Бајатовић је рекао и да ће до 31. марта бити завршен идејни пројекат за изградњу деонице гасовода за руски гас "Јужни ток" кроз Србију, а до краја јуна и генерални пројекат.

"То значи да ћемо полако ући у расписивање дугорочних тендера, односно набавке цеви и компресорске станице", додао је Бајатовић.

Након тога, до краја године или у трећем кварталу ове године биће расписан тендер за извођаче радова.

"Све што може српска грађевинска оператива, гледаћемо да буде уважено, наравно по ценама које нуде конкурентни партнери, иностране фирме", рекао је Бајатовић.

Деоница гасовода у Србији биће дугачка 450 километара, вредност инвестиције је 1,7 милијарди евра, а тај део пројекта реализију Гаспром и Србијагас кроз заједничку фирму Јужни ток Србија у којој је руски удео 51 одсто, а српски 49 процената.

Међународни гасовод Јужни ток, у који ће укупно бити инвестирано око 16 милијарди евра, допремаће руски гас цевима испод Црног мора, преко Бугарске, Србије, Мађарске, Словеније и Италије до тих и других потрошача у Европи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара