Читај ми!

Србија атрактивна за улагања

На Сајму информационих и комуникационих технологија ЦЕБИТ у Хановеру, министар финансија и привреде Млађан Динкић, представио Програм Владе за развој ИТ индустрије. Србија ће са таквом стратегијом бити најатрактивнија земља у региону за улагање у сектор информационих технологија, рекао Динкић.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић је у Хановеру на Сајму информационих и комуникационих технологија ЦЕБИТ представио Програм за развој ИТ индустрије који је у четвртак усвојила Влада Србије, чиме је подржала српске компаније које се боре да домаћи софтвер извезу на захтевна инострана тржита.

Донели смо стратегију која ће омогућити да Србија буде најатрактивнија земља у региону за улагање у ИТ сектор и даћемо подршку да наши софтвераши што пре добију средства како би своје знање могли да наплате и како би Србија добила добар извозни производ, изјавио је Динкић.

Како је саопштило Министарство финансија и привреде, Динкић је рекао да индустрија информационих технологија представља један од најважнијих приоритета стратегије реиндустријализације Србије, а Хановер је био права прилика да се тај програм представи итавом свету.

Програм, истакао је Динкић, подразумева да ће доприноси и порези на плате, за све оне који раде у инудстрији софтвера, од друге половине ове године бити за трећину нижи него то су сада.

Према речима Динкића, свим почетницима у ИТ сектору биће омогућена бесповратна средства, уколико имају одговарајуће инвеститоре који еле да подре развој тих компанија.

Динкић је најавио да е у априлу у Србији бити одражана два велика скупа којима ће присуствовати неки од највећих инвеститора из чувене Силиконске долине у САД и из Западне Европе, који ће домаћим инвеститорима и предузетницима ИТ сектора предложити најновије моделе улагања и трендове у свету.

У саопштењу се наводи да је Агенција за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА) 10. пут организовала наступ српских компанија на највећем светском сајму информационих и комуникационих технологија ЦЕБИТ, на којем је од 2003. до 2011. године учествовало 79 компанија из Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара