Читај ми!

Припреме за изградњу ауто-пута

После састанка са војвођанским премијером Бојаном Пајтићам, министрака Верица Калановић каже да су "започеле суштинске и оперативне активности неопходне за изградњу" ауто-пута Нови Сад-Рума.

Министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Србије, Верица Калановић изјавила је да су "започеле суштинске и оперативне активности неопходне за изградњу" ауто-пута Нови Сад-Рума, с тунелом кроз Фрушку Гору.

У саопштењу Министарства регионалног развоја наводи се да је данашњи састанак у Новом Саду Верице Калановић и председникам Владе Војводине Бојан Пајтића био "веома важан корак у реализацији уто-пута" који је приоритет Војводине.

"Грађани Војводине не смеју да чекају, а од нас очекују озбиљност, пуну посвећеност и заједнички рад", казала је министарка и додала да је иницирала састанак ради брже почетка реализације пројекта и да би се утврдило шта је чији посао и шта су чије обавезе.

Предуговор о изградњи два регионална аутопута у Србији је 28. децембра 2012. године потписан с Кинеском корпорацијом за путеве и мостове (China Road and Bridge Corporation). То су "Моравски коридор", од Појата до Прељине, и ауто-пут Нови Сад-Рума, с тунелом кроз Фрушку гору.

Аутопут Нови Сад-Рума од 27 километара пролази кроз општине Нови Сад, Ириг и Рума, са укупно 400 хиљада становника и 30 хиљада привредних субјеката. У близини трасе је и 12 индустријских и једна слободна зона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара