Читај ми!

Жене предузетнице добиле своју шансу

Изабране и представљене жене које су добиле шансу да, у оквиру пројекта женског предузетништва "соул инклузив" реализују своје пословне идеје. Више од 1.000 жена се пријавило на конкурс, а њих двадесетак је добило подршку за пројекат.

Међу хиљаду пријављених, око двадесет жена предузетница добило је шансу да у оквиру пројекта женског предузетништва "соул инклузив" (soul inclusive), реализује своје пословне идеје.

Србија је земља велике гостољубивости и са пуно неискоришћених капацитета, пре свега људских ресурса. Свакој жени која има вредне руке, а добру идеју, треба дати шансу да производ пласира на тржиште, кажу организатори.

Пројекат "соул инклузив" за Србију са душом је подстицај женама да посао узму у своје руке.

Директор "Биомелема" Зоран Илић каже да зна како је бити конкурентан као фирма која је скоро 30 година на тржисту и да желе да то знање из области конкурентности пренесу на десетине и стотине малих предузећа, предузетница и жена из Србије са идејом да ти производи руком рађени нађу пут до нашег тржиста, али и до западног тржишта.

Више од 1.000 жена се пријавило на конкурс. Двадесетак предузетница је добило подршку за пројекат.

Снежана Љубић прича како њен пројекта носи назив Едукативни центар за израду најлепших сувенира и рукотворина наше Србије.

"У оквиру тог пројекта окупила сам шест вредних жена, сарадница преко нашег дружења, познанства, преко њихових рукотворина и желим да оснујем један центар где ће моћи да дође свако и да се бави израдом рукотворина", прича Смежана.

Поред сувенира, израђују се и продају сапуни, уникатна одећа и ташне. Најављена је и сарадња са Етно мрежом, па ће на тај начин у сличне пројекте бити укључене и жене из сеоске средине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара