Читај ми!

Дугорочни гасни споразум са Русијом

"Србијагас" је са Гаспромом прошле недеље потписао дугорочни уговор за испоруку гаса, потврдио за РТС помоћник министра енергетике Петар Станојевић. Током ове године Србија ће гас куповати по цени до 370 долара, што је око 33 одсто мање него прошле.

Србија и Русија више неће склапати једногодишње уговоре о испоруци гаса. Помоћник министра енергетике Петар Станојевић потврдио је РТС-у да је прошле недеље "Србијагас" са Гаспромом потписао дугорочни уговор.

Иако је предвиђена цена гаса 399 долара за 1.000 кубика, због осцилација на светском нафтном тржишту током ове године Србија ће гас куповати по цени до 370 долара, што је око 33 одсто мање него крајем прошле године.

У министарству енергетике кажу да се разговара о још повољнијој цени. Тај десетогодишњи уговор склопљен је на основу Споразума Србије и Русије о дугорочним испорукама гаса нашој земљи који је потписан у октобру 2012. године. Србији је тиме омогућено да купује пет милијарди кубика гаса годишње, што је два и по пута више него сада.

Стари дуг за гас од око 40 милиона долара, "Србијагас" треба да измири у две рате до 2014. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара