Читај ми!

Прва "Гаспром" бензинска станица на Балкану

У Београду отворена прва бензинска станица под брендом Гаспром. Премијер Ивица Дачић рекао да ће овај, али и други инвестициони пројекти НИС-а бити велики допринос економском развоју Србије.

Кћерка-фирма "Гаспром нафте" - НИС отворила је у Београду прву бензинску станицу под брендом Гаспром, а премијер Ивица Дачић је рекао да ће овај, али и други инвестициони пројекти НИС-а бити велики допринос економском развоју Србије и да ће наша земља од тога имати знатне користи.

Циљ је да НИС постане лидер у региону, рекао је Дачић и нагласио да се енергетски споразум Србије и Русије показао као веома добар, јер ће осим инвестиција НИС-а, Србија имати користи и од прихода добијених од гасовода Јужни ток, у првој фази око 200 милиона евра, а када гасовод достигне пуни капацитет око пола миљарде евра годишње.

То је прва бензинска станица под тим брендом на Балкану, која је премијум типа, речено је на свечаном отварању бензинске пумпе на Панчевачком путу, надомак Београда, коме су присуствовали премијер Дачић, заменик извршног директора Гаспромњефта Анатолиј Чернар и генерални директор НИС-а Кирил Кравченко.

Кравченко је најавио ширење бензинских пумпи под брендом Гаспром и у региону, где би НИС требало да има неколико стотина таквих пумпи у Бугарској, Румунији, БиХ и другим земљама у окружењу.

Циљ је да НИС постане енергетски лидер и у области малопродаје, рекао је Кравченко и додао да станице Гаспрома нису конкуренција другом НИС-овом бренду - НИС Петролу, јер ће се на овим пумпама продавати најквалитетније гориво и пружати најквалитетније услуге.

Услуге НИС Петрола су намењене за масовно тржиште, а услуге Гаспром станица циљају на премијум тржиште, додао је Кравченко.

Кравченко је прецизирао да ће на тој бензинској пумпи бити пружане додатне услуге и врсте горива.

"У Србији ће до краја 2015. бити око 60 таквих бензинских пумпи, а на Балкану неколико стотина под брендом Гаспром", прецизирао је он и додао да ће НИС у Србији до 2015. имати 350 пумпи под брендом НИС Петрол, а већ је реконструисано око 100 бензинских пумпи.

Он је додао да је пракса у Европи постојање брендова намењених премијум и тржишту за масовну употребу.

Чернар је напоменуо да је управљање Гаспром премијум брендом поверено НИС-у и подсетио да је недавно завшена модернизација Рафинерије Панчево, што ће омогућити бољи квалитет горива на српском тржиштру.

"Развој нове мреже бензинских пумпи на балканском тржишту омогућиће да се у потпуности искористе све предности бренда Гаспром, добро познатог у Европи. Постајемо ближи потрошачима, нудећи висококвалитетно гориво европског стандарда, произведено у нашим рафинеријама", поручио је у поздравном писму председник Извршног одбора "Гаспрома" Алексеј Милер, поводом свечаног отварања прве бензинске станице те компаније у Србији и на Балкану.

Милер је истакао уверење да ће збир тих фактора и препознатљивост бренда допринети да бензинске станице Гаспром постану један од лидера малопродајног тржишта на Балкану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се