Кинези спасавају Волво

"Волво" добио зајам од 922 милиона евра из Кине за рефинансирање кредите и других обавеза. Акције "Волвоа" пале у "црвено" у првој половини 2012. године.

Шведски произвођач аутомобила "Волво", у власништву кинеске фирме "Гили" (Geely), саопштио је да је добио зајам од 922 милиона евра из Кине да рефинансира кредите и друге обавезе.

"Волво" и "Развојна банка Кине" потписали су зајам од 922 милиона евра које доспевају у 2020. године. Тај кредит ће се користити за рефинансирање постојећих обавеза фирме "Волво" аутомобили", саопштила је компанија.

Кредит "сведочи о уверењу Развојне банке Кине у снагу и одрживост глобалног пословног плана и стратегије Волво аутомобила", рекао је Волво.

Шведску фирму је "Гили" 2010. године купио од "Форда". "Гили" производи аутомобиле и других марки, али су оне непознате на западу: Гили, Глигл, Емгранд и Енглон.

Волво је у дубоким тешкоћама и изгубио је тржиште, а његове акција су "пале у црвено" у првој половини 2012. године.

"Развојна банка Кине", државна финансијска установа, финансирати ће 84 одсто пројеката у Кини, а приоритет је јавна инфраструктура: путеви и енергетика, каже се у њеном годишњем извештају за 2011. годину.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара