Читај ми!

Стратешки партнер за "Галенику"

Влада Србије одлучила да објави међународни тендер за "Галенику" почетком 2013. године. Циљ проналажење озбиљног стратешког партнера и обезбеђивање сигурне будућности за фабрику лекова.

Финансијска ситуација у фабрици лекова "Галеника" је неодржива, констатовано је после консултација свих партнера у Влади Србије.

Због тога је Министарству финансија и привреде дат налог да крене у припрему расписивања међународног тендера почетком наредне године.

Како се наводи у саопштењу Министарства финансија и привреде, циљ тендера је проналажење озбиљног стратешког партнера и обезбеђивање сигурне будућности за "Галенику".

Агенција за приватизацију објавила је 15. децембра 2009. године јавни позив за достављање индикативних понуда за куповину већинског учешћа у Галеници и тај тендер за приватизацију био је актуелан до пролећа прошле године када је држава коначно одустала од приватизације те државне компаније.

Рачун државне фармацеутске куће "Галеника" био је у блокади 90 дана, од 26. маја до 24. августа 2011. године, а некада успешна фирма из Земуна прошлу годину је завршила са губитком од око 1,432 милијарду динара и смањеним пословним приходом.

Губици "Галенике" из 2011. године увећани су на 26 милиона евра у овој години, а тој државној компанији "Велефарм" и "БГ Фарм" дугују 90 милиона евра.

Влада Србије је раније ове године већ гарантовала кредит од 70 милиона евра који је "Галеника" узела како би подмирила своје добављаче и платила текуће трошкове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара