Читај ми!

Влада сутра о јавним предузећима?

На сутрашњој седници Владе могуће је да ће бити утврђен Нацрт закона о јавним предузећима, најавио министар Млађан Динкић.

У Београду се сутра одржава седница Владе Србије, а по завршетку седнице министар финансија и привреде Млађан Динкић одржаће конференцију за новинаре, наведено је у саопштењу Владине Канцеларије за сарадњу с медијима.

Министар Динкић наговестио је прошле недеље да би Влада сутра могла да утврди Нацрт закона о јавним предузећима, који ће омогућити професионализацију управљања у њима, да се директори бирају на јавним конкурсима и да не могу бити функционери политичких странака.

Према том закону, управни одбори више неће постојати, а уместо њих се формирају надзорни одбори, при чему у републичким јавним предузећима један члан надзорног одбора мора бити независтан и не сме бити чак ни члан политичке странке, објаснио је Динкић.

Министарство финансија је завршило Нацт тог закона, али два члана још нису усаглашена међу коалиционим партнерима у Влади, рекао је он.

Динкић је рекао и да постоје две могућности - или да Влада сутра утврди предлог тог закона, тако да се о њему расправља у Скупштини у пакету са осталим економским законима и буџетом за 2013. годину, или да тај акт буде на седници Владе која ће уследити после разматрања буџета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара