Читај ми!

Италијани реконструишу пругу Београд-Бар

Водећим људима италијанских грађевинских компанија министар саобраћаја Милутин Мркоњић понудио учешће у реконструкцији пруге Београд - Бар.

Министар саобраћаја Милутин Мркоњић понудио је лидерима италијанских компанија да учествују на тендеру који ће бити расписан за реконструкцију пруге између Београда и Бара.

Водећи људи италијанског конзорцијума "Ринова" Вито Ђусијо из "Интеркаунта" и Ђовани Бизани из "Тере" разговарали су са Мркоњићем о могућности да се остварени високи степен сарадње између италијанских и српских грађевинских фирми настави и директним учешћем овог реномираног конзорцијума на реконструкцији пруге Београд - Бар.

Министар Мркоњић представио је италијанској привредној делегацији елементе веома обимног и сложеног посла, као и све активности које су до сада завршене у припреми за почетак реализације комплетног пројекта.

Италијани су, на крају разговора, потврдили да ће учествовати у тендерској процедури, с обзиром да имају велико искуство, које би у сарадњи са нашим извођачима применили, и допринели да се промени брзина и безбедност на свим деловима пруге на чију се реконструкцију одавно чека.

Иначе, за реконструкцију комплетне пруге између Београда и Бара неопходно је да се уложи 340 милиона евра.

Обавеза српске стране у финансијској конструкцији износила би 200 милиона евра, док ће Црногорци морати да обезбеде преосталих 140 милиона евра.

Комплетну студију на основу које је прорачунато колико би уложених средстава било неопходно да се реконструише једна од најважнијих железничких саобраћајница урадили су италијански ИТФ и београдски ЦИП, наведено је у саопштењу Министарства саобраћаја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се