Читај ми!

Николић: Решићемо нагомилане проблеме

Србија ће се изборити с незапосленошћу, сиромаштвом и криминалом, а Влада ће решити проблеме који су се гомилали годинама уназад, поручио Томислав Николић на отварању новог погона компаније "Дрекслмајер аутомотив" у Зрењанину.

Председник Србије Томисав Николић поручио је да ће се Србија изборити с незапосленошћу, сиромаштвом и криминалом и да ће садашња Влада решити проблеме који су се гомилали годинама уназад.

"Србија ће да се избори против незапослености, сиромаштва, криминала и да развије енергетику, пољопривреду, аутомобилску и авио-индустрију. Србија је дужна да запосли своје грађане", нагласио је Николић на отварању новог погона компаније "Дрекслмајер аутомотив" у Зрењанину, у којој ће 806 нових запослених производити компоненте за компанију "Фијат аутомобили Србија".

Николић је истакао да су садашње власти учиниле много да испуне услове које ЕУ поставља пред државе кандидате, да су отворени процеси дијалога са скоро свим државама са којима постоје отворена питања и да очекује да на крају мандата буду решени нагомилани проблеми и успостављена прецизна правила.

"Желим да у Србији буде такав амбијент да, где год у свету разговарате са инвеститорима, можете да кажете да могу мирно и потпуно сигурно да инвестирају код нас. Мењаће се власти у Србији, али правила која сада буду установљена више никад неће бити промењена", поручио је Николић.

Председник је навео да се владајућа већина обавезала да уради нешто за Србију и да су резултати тога видљиви већ у првим месецима њеног мандата.

Према његовим речима, није у питању само политичка борба, већ је требало убедити инвеститоре да ће им улагања бити сигурна, да неће имати потешкоћа и да неће морати да одливају свој новац тајним каналима и да ће, уколико раде у складу са законом, бити потпуно заштићени.

"Наша министарства већ су се уклопила у такву врсту рада", поручио је Николић.

Председник Србије је компанији "Дрекслмајер" честитао на, како је рекао, мудрој одлуци да инвестира у Србији и још мудријој одлуци да проширује своје инвестиције.

"Министарство финансија је благонаклоно према новим инвеститорима. Чекају вас када вам буду разрезали порезе", нашалио се Николић, истакавши да се држава Србија на пословном плану влада према правилима ЕУ и, ако не буде повољнија, сигурно неће бити оштрија према послодавцима него државе чланице Уније.

Председник је житељима Зрењанина, који су овом инвестицијом добили нових 806 радних места, поручио да им жели још таквих улагања.

"Ја сам у различита времена долазио у Зрењанин. Памтим Зрењанин у којем сви раде, па онај у коме скоро нико није радио, и сада са задовољством долазим у Зрењанин у коме се отварају нова радна места", закључио је Николић.

Динкић: Стабилизоване јавне финансије

Министар финансија и привреде Млађан Динкић оценио је да је нова влада успела да у прва три месеца рада комплетно стабилизује државне и јавне финансије, истакавши да то није довољно, јер је незапосленост и даље највећи проблем Србије, због чега ће главни задатак бити повећање домаћих и страних инвестиција.

На отварању новог погона "Дрекслмајера" у Зрењанину, Динкић је напоменуо да управо такве инвестиције могу да повећају запошљавање и да ће Србија појачати активности у том правцу.

Према његовим речима, сама стабилност јавних финансија нема смисла уколико нема отварања нових радних места.

Динкић је нагласио да је још пре неколико година, када је "Фијат" започињао своју инвестицију у Крагујевцу, тврдио да на једно радно место у компанији "Фијат аутомобили Србија" долазе још три до четири радна места у индустрији ауто-компонената у Србији.

Министар је додао да је "Фијат" до сада у Србији запослио око 2.500 људи, а да ће новом погону "Дрекслмајера" у Зрењанину бити запослено и више од 700 људи који ће производити кабловске сетове за потребе производње новог "Фијатовог" модела "500Л".

"Наш задатак је да повећамо и домаће и стране инвестиције, што ће допринети већем запошљавању и извозу", рекао је Динкић, додајући да за то очекује подршку председника и Владе Србије.

Министар је поручио да се грађанима Србије мора обезбедити извесност, односно сигуран посао и сигурне плате.

Динкић је додао да је пре два дана у Берлину сазнао да се у анкети немачких привредника Србија нашла на другом месту у региону по условима за пословање немачких компанија, док је на првом била Пољска.

Како је истакао, више од 90 одсто немачких привредника који су инвестирали у Србији изјаснило се да би опет улагало у нашој земљи.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво