Немачке фирме добродошле у Србију

Досадашња економска сарадња са Немачком била је на завидном нивоу, рекао министар Млађан Динкић у Берлину и додао да има простора за њено даље унапређење.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић позвао је, током посете Берлину, заинтересоване немачке фирме да улажу у Србију нагласивши да су све компаније које су спремне да отварају производне погоне и нова радна места у Србији добродошле. 

Министар Динкић представио је синоћ немачким привредницима инвестициону климу у Србији, као и могућности и подстицаје које држава даје за нове инвестиције, саопштило је Министарство финансија и привреде.

Динкић је рекао да у Србији тренутно ради око 40 немачких производних компанија и подсетио да је Немачка један од наших највећих привредних партнера. Он је оценио да је досадашња билатерална економска сарадња била на завидном нивоу и додао да има простора за њено даље унапређење.

Премијер Ивица Дачић и министар Динкић састали су се у Берлину са представницима немачких компанија које су инвестирале у Србији, као и са онима који су заинтересовани да улажу у нашу земљу.

Међу њима највише је било улагача из области фармацеутске индустрије, трговине, финансијског сектора и аутомобилске индустрије.

Србија је земља са великим бројем немачких инвестиција и према немачким истраживањима, 90 одсто оних који улажу у Србији, а долазе из Немачке, изјаснило се да су задовољни условима и да би поново инвестирали.

Немачке инвестиције у производне делатности запослиле су више од 16.000 људи, док све немачке компаније у Србији запошљавају око 20.000 радника. Најпознатије међу њима су "Сименс", "Бош", "Хенкел", "Штада", "Норма", "Фалке", "Грамер", "Панасониц", "Леони" и друге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара